Tgrt Haber
05 Şubat 2020 12:22

Bakan Çavuşoğlu: AB’nin her menfi adımına karşı biz de adım atacağız

Ankara’da Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hidrokarbon faaliyetleri ile ilgili olarak, "Kıbrıs Türklerinin varlığının inkarı sürerse AB’nin her menfi adımına karşı biz de adım atacağız." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: AB’nin her menfi adımına karşı biz de adım atacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçileriyle bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, AB Parlamentosunda Yunan Milletvekili ırkçı Yannis Lagos'un Türk bayrağını yırtması hakkında Yunanistan yönetiminin tutumundan memnun olduklarını belirterek, "Yaşanan üzücü olayı hepiniz biliyorsunuz. Yunanistan yönetiminin tutumundan memnunuz ama ırkçılığın Avrupa Birliği değerlerini kökten sarstığının farkına varmamız lazım" dedi.

Hidrokarbon faaliyetleri ile ilgili olarak ise, "Kıbrıs Türklerinin varlığının inkarı sürerse AB’nin her menfi adımına karşı biz de adım atacağız." dedi.

"AB katılım sürecinde yeni bir sayfa açmanın vakti geldi." diyen Bakan Çavuşoğlu, "AB küresel aktör olmak istiyorsa Türkiye'den daha çok faydalanması gerekiyor. Türkiyesiz bir Avrupa Birliği eksik kalacaktır" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...