Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 18:01 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 19:01

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya ile NATO toplantısı 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek

Son dakika haberi: Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç'in dahil olduğu ortak mutabakatın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Stockholm’de yapılacak.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya ile NATO toplantısı 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek
Türkiye,İsveç,Finlandiya,Nato

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İki ülkenin henüz somut adımlar atmadığını da kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 26 Ağustos'ta ortak mutabakat toplantısı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Henüz bu belgeler ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz ama biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz. Onlar da Ağustos ayını teklif ettiler, 26 Ağustos'ta bu mekanizma inşallah ilk toplantısını gerçekleştirir.

SURİYE'YE OLASI HAREKAT

"Harekat ile ilgili başka ülkelerle takvim oluşturmayız. Suriye ile şu anda direkt bir temas söz konusu değil. İstihbaratlar arası görüşmeler yeniden başladı.

'SURİYE'DE GÜÇLÜ BİR YÖNETİM OLMASI LAZIM'

Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu. Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur. Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...