Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 16:59

Bakan Çavuşoğlu: Afganistan’dan yeni bir göç dalgası olabilir, tedbir alınmalı

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistanlı mevkidaşı Nikola Selakoviç’le düzenlediği ortak basın toplantısında, "Yeni bir göç dalgası muhtemel. İnsanların yerinde kalması için Afganistan'a yapılması gereken yardımları konuştuk." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Afganistan’dan yeni bir göç dalgası olabilir, tedbir alınmalı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan’da Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu'nun basın toplantısının satır başları şu şekilde:

"İnsani durum şu anda ciddi bir tehlike var açlık tehlikesi var. İnsani yardımlar ulaştırılacakken onların güvenliğinin sağlanması da önem arz ediyor. İnsani yardımlarımızı nasıl ulaştırabiliriz? Ulaştırılacak kurumların BM dahil, bizim Kızılay'ımızın güvenliği de önemli.

Diğer yandan ciddi bir göç krizi var yeni bir göç dalgası muhtemel. Bu düzensiz göçün engellenmesi için her türlü konuda düşüncelerimiz paylaştık.

Yeni bir göç dalgası muhtemel. İnsanların yerinde kalması için Afganistan'a yapılması gereken yardımları konuştuk."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...