Tgrt Haber
07 Ekim 2019 10:01

Bakan Dönmez duyurdu: Yavuz, bugün ya da yarın ilk sondajına başlamış olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yavuz, hamdolsun cumartesi günü ulaştı. İnşallah bugün ya da yarın ilk sondajına başlamış olacak" dedi.

Bakan Dönmez duyurdu: Yavuz, bugün ya da yarın ilk sondajına başlamış olacak
antalya,10. Türkiye Enerji Zirvesi,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Yavuz Sondaj Gemisi

Antalya’da düzenlenen 10. Türkiye Enerji Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla başladı.

Bakan Dönmez burada önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez'in açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

- Yavuz, hamdolsun cumartesi günü ulaştı. İnşallah bugün ya da yarın ilk sondajına başlamış olacak.

- Yerli teknolojiye sınıf atlattığımız gemilerimiz ve ülkemizin geleceği için canla başla çalışan mühendislerimiz var. Bir zamanlar bu işleri yapabilmek için finans sağlayamayan teknik alt yapısı olmayan Türkiye nerede, 2 sondaj gemisinin yanına üçüncüsünü almaya çalışan ve Doğu Akdeniz’de hakkını yedirmeyen Türkiye nerede.

- Buradan tekrar şunu ifade etmek isterim; kendi kaynaklarımız dururken başka ülkelerden ithalat yapmayacağız. Önce yerli ve yenilenebilir diyoruz. Amacımız budur.

- Sektörümüzden gelen talep doğrultusunda Kasım ayının 2. haftasını enerji çalışanlarının haftası olarak kutlayacağız. Sektörümüzde 500 bin kişi çalışıyor. Enerji çalışanları haftası bizimle çalışmak isteyen pek çok kişinin katılımları konusunda yardımcı olacak. Bu ve benzeri uygulamalarımızla enerjide örnek olmaya devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...