Tgrt Haber
30 May 2014 19:04

Bakan Eroğlu'ndan kuraklıkla ilgili rahatlatan açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içme suyu konusunda 76 şehrin uzun vadeli planlamalarını yaptıklarını belirterek, "Hiçbir şehri susuz bırakmayacağız" dedi.

Bakan Eroğlu'ndan kuraklıkla ilgili rahatlatan açıklama
bakan eroğlu, kuraklık, susuzluk,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içme suyu konusunda 76 şehrin uzun vadeli planlamalarını yaptıklarını belirterek, "Hiçbir şehri susuz bırakmayacağız" dedi. Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burdur Günleri'ne gelişinde, bir gazetecinin "İstanbul'da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı" konusundaki soru su üzerine, "İstanbul'dasu sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Yağışlar da geliyor bu hafta zaten. Kaldı ki daha B planını bile devreye sokmadık" ifadesini kullandı. İstanbul'a sadece barajlardan su sağlanmadığını, Melen'den, Ağva civarında Yeşilçay'dan ve Istıranca derelerinden de şehre  su getirildiğini anımsatan Eroğlu, "Elbette bütün Türkiye'de yaklaşık yüzde 25 civarında, geçmiş yıllara ve uzun döneme göre birsu eksikliği var. Yağışlarda eksiklik var. Zaten 7 yılda bir kuraklık oluyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "76 şehrimize uzun vadeli planlama yaptık. Onların bütün barajlarını, göletlerini, dev isale hatlarını, içme suyu arıtma merkezlerini, terfi merkezlerini, içme suyu haznelerini inşa ettik. İzmir'den Mardin'e, Sinop'tan Mersin'e, İstanbul'dan Kars'a kadar bütün şehirleri... Eğer bu tesisleri yapmasaydık, İstanbul'da değil sadece Türkiye'deki pek çok şehirde su sıkıntısı olacaktı. Ama Allah'a şükür hükümetimiz, son 10 yılda içme suyu temini konusunda, belediyelere bırakmadan çok büyük yatırımlar yaptı. Hatta İzmir'de Büyükşehir Belediyesinin mesuliyetinde olan barajları, isale hatlarını dahi biz yaptık. 105,5 kilometre, 2 metre çapında dev isale hattını biz yaptık. Neden? İzmir susuz kalmasın diye. Dolayısıyla arkadaşlar bu tür spekülasyonları bırakın. hiçbir şehri susuz bırakmayacağız." "Kritik olan hiçbir il yok mu?" sorusuna da Eroğlu, "Hiçbir bir il yok şu anda" diye yanıt verdi. Daha sonra stantları dolaşan Eroğlu, yöresel yiyecekler ve tatlılardan yedi. Stantlardaki görevlilerden bilgi alan ve vatandaşlarla da sohbet eden Eroğlu, sipsi çalıp mamut dişi fosilini inceledi, "barutlu su" diye adlandırılan mineralli sudan içti, tüfekle poz verdi ve yöresel türkülere eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...