Tgrt Haber
11 May 2022 22:08 - Güncelleme : 11 May 2022 22:16

Bakan Ersoy’dan müzik yasağı açıklaması: Yaşam tarzına müdahale algısı sinsice

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile müzik yayın saatinin gece 01.00’e kadar uzatılmasına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu. Ersoy müzik yasağının dünyadaki örneklerine değinirken sosyal medyadan gelen yaşam tarzına müdahale tarzındaki eleştirilere ise “Bencil ve bir o kadar sinsice” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Ersoy’dan müzik yasağı açıklaması: Yaşam tarzına müdahale algısı sinsice
,yasak,bakan ersoy

Koronavirüs pandemisinde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinde değişikliğe gidildi. Yaz mevsiminin gelmesi ve beraberinde turizm hareketliliğine bağlı olarak bir süredir yasağın uzatılmasına dair talepler cevap buldu.  Bakanlıkların yaptığı değerlendirmeler sonucu müzik yayın saatinin gece 01:00'e kadar uzatıldığı açıklandı. 

MİKANOS'TA BİLE 00:00'DAN SONRA YASAK

Ancak Bakanlığın açıkladığı yeni saate sosyal medyadan tepkiler yükseldi. ‘Yaşam tarzına’ müdahale olarak eleştiriler yapılırken Kültür ve turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu.  Bakan Ersoy, katıldığı televizyon programında dünyada müzik yasaklarının nasıl uygulandığı ile ilgili örnekler verdi ve tatil bölgelerindeki mekanlardaki yüksek sesin sadece çevredeki insanların değil konserleri etkilediğini söyledi. Bakan Ersoy, "Ses kirliliğinden turistler otelleri terk ettiği için otellerin kapatılma kararı alındı. Ses gece 2'ye kadar 3'e kadar sınırsız şekilde devam ediyor. İnsanlar otelleri terk etmeye başlıyor. Müziği ile öne çıkan Yunanistan'ın Mikonos adasında bile saat 00.00'dan sonra müzik yayını kesiliyor." ifadelerini kullandı.

"BENCİL VE SİNSİCE"

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, söz konusu uygulamanın üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulunurken, tartışmaların ortaya çıkartılmasının arkasında çarpıtma bulunduğu, bunun da bencil ve sinsice bir yaklaşık olduğunu savundu: 

"Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bencil ve bir o kadar sinsice. Bu üzerinde siyaset yapılacak bir konu değil. Ortak mutabakat ile çözüm bulunulması gereken bir konu. Pandemide hızlı bir şekilde güvenli sertifikasyon programını başlattık. Herkes uyum sağladı ve başarıyla pandemi sürecini yürüttük."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...