Tgrt Haber
09 May 2019 20:59

Bakan Gül’den Reform Eylem Grubu toplantısıyla ilgili değerlendirme

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Reform Eylem Grubu’nun 6. toplantısıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Siyasi ve hukuki reformları sürdürme irademizi en yüksek düzeyde bir kez daha teyit ettik” dedi.

Bakan Gül’den Reform Eylem Grubu toplantısıyla ilgili değerlendirme
abdülhamit gül,,Reform Eylem Grubu,

Reform Eylem Grubu’nun 6’ncı toplantısı Avrupa Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, toplantıyla ilgili sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, “Siyasi ve hukuki reformları sürdürme irademizi en yüksek düzeyde bir kez daha teyit ettik” dedi. 

“Türkiye'nin geleceğini, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi ortak siyasi değerler üzerinde inşa etmeye kararlıyız” diyen Bakan Gül, “AB ile durağanlaşan ilişkilerimizi de mevcut zorluklara rağmen karşılıklı güven, anlayış ve işbirliği temelinde canlandırma arzusundayız. İlişkileri karşılıklı yarar ve anlayış temelinde geliştirme irademizi ortaya koyarken, Türkiye'nin mevcut siyasi denetim sürecinden çıkarılması yönündeki beklentimizi de ifade ediyoruz. Bu engeli demokrasiyi güçlendiren adımlarla ve elbette kendimizi daha iyi anlatarak aşacağız. Toplumun önünü açan, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, devletimizin demokratik karakterini güçlendiren ve hukuk devleti vasfını tahkim eden bir reform gündemini ısrarla takip edeceğiz. Bunu en başta kendi ihtiyaçlarımız ve vatandaşlarımızın memnuniyeti için istiyoruz” ifadelerini aktardı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...