Tgrt Haber
22 Eylül 2021 14:51

Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'ye cevap: İki yılda bir yurdun foseptiğini bağlayamadılar

Yüz yüzde eğitim kararıyla birlikte ortaya atılan KYK yurtlarının yetersiz ve konforsuz olduğuna dair iddialar tartışılmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt taleplerinin yaklaşık yüzde 90’ının karşılanacağını söyledi. CHP’nin iddialarına değinen Kasapoğlu “Gençlerimizi istismar ettirmeyeceğiz” dedi.

Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'ye cevap: İki yılda bir yurdun foseptiğini bağlayamadılar
Kredi Yurtlar Kurumu,yurt ücretleri

Yüz yüze eğitim kararıyla birlikte üniversiteler de açılmaya başladı. Aynı zamanda Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarının yetersiz ve konforsuz olduğuna dair iddialar da ortaya atıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, iddia ile ilgili TGRT Haber’e konuştu. Kasapoğlu, 81 ilde 769 yurt olduğunu ve buna bağlı olarak yurt taleplerinin yaklaşık yüzde 90’ının karşılanacağını söyledi. Her yurdun alt yapısının mükemmel olduğunu kaydeden Kasapoğlu, “Alt yapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz ve standartların üstüne çıkarıyoruz. Öğrencilerimizi hem ağırlamaya hem onlara ikinci üniversite olmaya hem aile sıcaklığını hissettirmeye hem de onları desteklemeye çalışıyoruz” dedi. 

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90’INI YERLEŞTİRECEĞİZ 

12 kurumun değerlendirmesi sonucunda asıl ve yedek listelerin oluştuğunu kaydeden Kasapoğlu, “Asıl ve yedek listede yerleştirme oranları her geçen gün artıyor. Yedek yerleştirme oranları bu yıl her zamankinden daha fazla. Yüzde 90’a yakın bir yerleştirme yapacağız. Bazı illerde açılacak yurtlar mevcut. Öğrencilerimizin yazın dahi bırakmak istemediği yurtlarımız var. Yurtlarımız zincir otellerle yarışıyor. Bunu göğsümü gere gere, gururla söylüyorum. Devlet olarak her bir öğrencimizi kucaklayacak kadar gönlümüz, yüreğimiz var” diye konuştu. 

Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'ye cevap: İki yılda bir yurdun foseptiğini bağlayamadılar

PROTESTO EDENLERİN ÖĞRENCİ OLUP OLMADIĞINA BAKMAK LAZIM 

Kasapoğlu, yurtların pahalı ve yetersiz olduğuna ilişkin iddiaları şöyle değerlendirdi: “Protesto edenlerin hangilerinin öğrenci olduğunun hangilerinin öğrenci olmadığının sorgulanması gerekiyor. Burada muhalefetin kışkırtma, istismar ve yalan at izi kalsın anlayışını görüyoruz. Gençlerimizi istismar etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Eski görüntü ve eski anlayışlarla karalamaya çalışsalar da bu tutmaz.” 

CHP 2 YILDA BİR YURDUN FOSEPTİĞİNİ BAĞLAYAMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yurt sorununu bir yılda çözeriz” ifadesini değerlendiren Kasapoğlu, “Bizim 4 yılda koyduğumuz kapasite ortada. CHP’li belediye 3 yılda 600 yatak yapmış, milletimizin takdirine bırakıyorum. Bir ilimize yurt yaptık, CHP’li bir belediyeden yurdun fosseptiğini bağlamasını talep ettik, onu 2 yılda yapamadılar. Milletimiz her şeyi görüyor” ifadelerini kullandı.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...