Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2020 17:33

Bakan Koca açıkladı! 'Sınırlama getirilmesini düşünüyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yabancı katılımlı uluslararası kongrelerin yapılmaması, ulusal kongrelerle ilgili sınırlama kısıtlama getirilmesini düşünüyoruz” dedi.

Bakan Koca açıkladı! 'Sınırlama getirilmesini düşünüyoruz'
Sağlık Bakanı Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Koca, kamu personelinin yurtdışı kongrelerine çıkmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına yönelik, “Kamu personelinin yurtdışına çıkmaması ile ilgili zorunluysa nereden niçin alacaklarıyla ilgili bir önerge” ifadelerini kullandı.
Bakan Koca, kamu personelinin uluslararası kongrelere katılımına ilişkin olarak, “Yabancı katılımlı uluslararası kongrelerin yapılmaması, ulusal kongrelerle ilgili sınırlama, kısıtlama getirilmesini düşünüyoruz. Bilim Kurulu’nda görüşeceğiz” dedi.
Amerikalı yolcuya ilişkin olarak Bakan Koca, “Tiran’dan İstanbul giden bir yolcu. 86 yaşında” şeklinde konuştu.
Maryland Valisi’nin açıklamasına ilişkin soruya Bakan Koca, “Valinin hastanın durumuyla ilgili açıklama yapması yeterli olabilirdi. Bunu söylerken dünyada bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye’den geçişli ilk vaka sunumu manidar geldi” ifadelerini kullandı.
Yurtdışına satılan tanı kitlerinin sayısına ilişkin soruya Bakan Koca, “Şu an 300 bin talep var. Bunların bir kısmı gönderildi. Biz hepsini karşılama noktasında şu an hepsini göndermek istemiyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na katıldı ve milletvekillerinin soruların cevapladı. Bakan Koca, tıbbi maske ihracatına ilişkin soruya, “Bakıyorsunuz, ülkenin nüfusu belli. İstediği maske, bizim tıbbi maske dediğimiz, yüz binlerle, 500 binlerle, milyonlarca talep ediliyor. Bu süreçte iç piyasaya her geçen gün fiyatı yükseltiler, hatta iç piyasaya bakmayan, dışarıyla sürekli bağlantı kuran bir üretici yaklaşımı gelişti. Bundan böyle, ticaret bakanlığı ön izni biz vermedikçe, ihracatına izin vermiyoruz diyor. Vatandaşımızın ihtiyacı her şeyden daha önemli. Eğer vatandaşımız maske veya benzeri malzemelere erişimi sağlanabilirse, o durumda fazlasının ihraç etme yolunu açarız. Eğer üreticiler bu noktada piyasada bir doygunluk oluşturma noktasında gayret içinde olurlarsa ihracatın önü açılır, ama bu gayret, doygunluk oluşmadığı sürece ihracatın olmayacak” dedi.
Okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Koca, “Okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'yla önümüzdeki günlerde görüşülecek” ifadelerini kullandı.
Cezaevlerindeki mahkumlarla ilgili olarak koca, “Cezaevlerinde yeni mahkumların eskilerle yan yana gelmemesi gerekiyor. Bu teması önlemeliyiz. Adalet Bakanlığı ile konuyu görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...