Tgrt Haber
22 May 2021 12:29

Bakan Koca açıkladı: Türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir

Biontech'le yapılan anlaşma sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez aşı takvimine ilişkin konuştu. Haziran ayı itibariyle kademeli olarak gelecek 120 milyon doz aşıyla ilgili, "Bu iş bitmiştir. Türkiye'nin aşı sorunu çözülmüştür" dedi. Haziran ayında 20 yaş üstü herkesin aşılanacağını söyleyen Bakan Koca ilerleyen dönemde 12 yaşına kadar aşılamanın inebileceğini açıkladı.

Bakan Koca açıkladı: Türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir
fahrettin koca,türkiye,aşı,sağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Biontech'le yapılan anlaşma sonrası ilk kez aşı takvimine ilişkin konuştu.

20 YAŞ ÜSTÜ HERKES AŞILANACAK

Türkiye'nin aşı sorununun bittiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayında 20 yaş üstü herkesin aşılacağını açıkladı.

Çin aşısı Sinovac ve Rus aşısı Sputnik V ile yapılan anlaşmalara 120 milyon doz Biontech aşısı da eklendi. Bakan Koca, aşılamada izlenecek yol haritasını paylaştı.

TÜRKİYE'NİN AŞIDA STRATEJİSİ DEĞİŞTİ

Aşıda İlk dozu vurulan kişiler için ikinci doz depolarda muhafaza ediliyordu. Biontech'le yapılan anlaşmayla Türkiye'nin aşı stratejisi de değişti.

Buna göre, Haziran ayında gelmesi beklenen 30 milyon aşı, 30 milyon kişiye yapılacak. İkinci dozlar içinse bir sonraki ay gelecek olan sevkiyat beklenecek.

"YAZA DAHA GÜVENLİ GİRECEĞİZ"

Biontech'in ilk dozunun yüzde 78 oranında bir koruma sağladığını ve bunun bir kazanım olduğunu belirten Koca, "O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız” dedi.

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN AŞI OLACAK?

“20 yaş altı ne olacak?” sorusuna ise Bakan Koca, “Biontech aşısı şu anda 16 yaşına kadar yapılabiliyor. 12 yaş üzeri için de klinik deneyler devam ediyor. O araştırmaların sonuçları gelmeye devam ettikçe, Aşılamada yaş daha da düşürülecek” cevabını verdi.

"AŞIDA 12 YAŞA KADAR İNEBİLİRİZ"

Eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılanmış olacağını söyleyen Bakan Koca, “Bu arada Biontech’in 12 yaş üstüne yapılıp yapılamayacağına dair bir araştırma var. O araştırmanın sonucu birkaç hafta içinde netleşecek. O durumda da 12 yaşa kadar inebiliriz” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...