Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 23:14

Bakan Koca müjdeyi verdi: Bu haber akşamı beklemez

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, aşılamada uzun süre geride kalan Şırnak'ın yüzde 75 aşılama oranıyla düşük riskli iller için kullanılan 'mavi' kategoriye geçtiğini duyurdu.

Bakan Koca müjdeyi verdi: Bu haber akşamı beklemez
Sağlık Bakanlığı,Fahrettin Koca,Koronavirüs,Kovid-19,Aşı,Aşılama

Aşılama oranı yüzde 75'e erişerek risk haritasında mavi renge bürünen illerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Maviye bürünen iller Sağlık Bakanlığınca açıklanan günlük koronavirüs tablosunda kendini gösteriyor.

"BU HABER AKŞAMI BEKLEMEZ"

Günün koronavirüs tablosu açıklanmadan önce Bakan Koca Şırnak için müjdeyi duyurdu. Paylaşımında "Bu haber akşamı beklemez" diyen Koca, "Şırnak işi yarına bırakmadı, şu anda Mavi!" ifadesini kullandı

Bakan Koca'nın Twitter'dan yaptığı paylaşım:

Bakan Koca müjdeyi verdi: Bu haber akşamı beklemez

31 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığınca bugün açıklanan verilerde, 21 bin 893 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 252 oldu. Bir günde toplam 297 bin 167 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 14 bin 106 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 77,77 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 59,75 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 94 milyon 167 bin 554’e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...