Tgrt Haber
24 Aralık 2019 13:05

Bakan Kurum açıkladı: 'İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 'İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yok' dedi.

Bakan Kurum açıkladı: 'İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yok'
bakan kurum,kanal istanbul

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da "Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı"nı açıkladı.


Bakan Kurum yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda 26 ana, 14 alt olmak üzere toplam 40 eylemi belirledik. Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı ülkemizin şehircilik tarihi açısından son derece önemli bir kilometre taşı olacaktır. Acil ihtiyaçları önceleyecek 'Şehre Özgü Akıllı Şehir Stratejileri ve Yol Haritalarıyla Ulusal Akıllı Şehirler Ağı'nı oluşturuyoruz. Şehirlerimizin olgunluk seviyesini tüm bileşenleriyle tespit ederek il il 'Yaşanabilir Şehir Endeksi'ni oluşturacağız.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul Projesi'yle İstanbul'a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak iki örnek akıllı şehri de yapacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tek taraflı olarak protokolden çekilme hakkı yok. Kanal İstanbul güzergahı üzerinde arsa rantına müsaade etmedik. Bir vatandaşın, bireyin, şirketin arsa toplaması söz konusu değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...