Tgrt Haber
09 Ocak 2019 19:33

Bakan Kurum açıkladı! İşte poşetlerle ilgili alınan yeni kararlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, gündemdeki tartışma konusu olan ücretli poşet uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik. Marka ve logolar, poşetin tek yüzeyinde yer alacak ve alanın yüzde yirmisini geçemeyecek' dedi.

Bakan Kurum açıkladı! İşte poşetlerle ilgili alınan yeni kararlar
ücretli poşet,murat kurum

Son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan poşetlerin ücretli olması tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son noktayı koydu. 

ÇEVRECİ SLOGAN VE SIFIR ATIK ZORUNLU
Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi ile ilgili konuşan Bakan Kurum: "Poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik" dedi.

MARKA VE LOGOLARLA İLGİLİ KARAR
Vatandaşların ücretli poşet konusunda en çok tepki gösterdiği konu parasını verdiği poşetlerde marketlerin reklamlarının yer almasıydı. Bakan kurum bu konuyla ilgili düzenleme yapılacağını daha önce belirtmişti. Alınan yeni kararlar ile ücrete tabi tutulan poşetlerin çift kat kalınlığı için 40 mikron ve üzerinde olma zorunluluğunu getirdiklerini belirten Bakan Kurum: "Marka ve logolar, poşetin tek yüzeyinde yer alacak ve alanın yüzde yirmisini geçemeyecek" dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...