Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2021 13:29

Bakan Kurum: Haliç'te ne yapıldıysa Marmara'da o yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj eylem planı açıklamasında, "Aynı Haliç'te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi'mizde de boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız." dedi.

Bakan Kurum: Haliç'te ne yapıldıysa Marmara'da o yapılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,müsilaj

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj eylemi planı çerçevesinde atılacak adımları dile getirdi. Kurum, "En kısa sürede bu problemi ortadan kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

'TÜM ADIMLARI ATIYOR OLACAĞIZ'

 Marmara Denizi’nde deniz salyası sorununun ele alınarak çözüm yollarının konuşulacağı Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Kocaeli’de başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, BİLİM-2 Marmara Araştırma Gemisi'nde incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada,"(Müsilaj) Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç'te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi'mizde de boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız." dedi.

'91 AYRI NOKTADAN NUMUNELER ALDIK'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müsilajla mücadeleye ilişkin şunları kaydetti:

"İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'mızı koruyacağız. Atılması gereken tüm adımları 3 yıl içerisinde atıp hakikaten sadece Marmara'mızın bugününü değil, inşallah geleceğini kurtaracak projeleri hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. 91 ayrı noktadan numuneler aldık. Bu gemi (Bilim-2 Araştırma Gemisi) her türlü numuneyi alıp analiz edebilen, laboratuvarlarda deney sonuçlarını çıkarabilen beceride ve kabiliyette. Üniversitemizle birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...