Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 22:28 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 22:39

Bakan Kurum sosyal konut müjdesini verdi: Kira fiyatlarında düşüş devam edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projeleri ve kira fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, Türkiye'nin 81 ilinde başlayacak olan projenin detaylarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eylül ayında duyurulacağını belirterek bunun Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacağını ifade etti. Kira ve konut fiyatlarına da değinen Kurum, "Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. Zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek" diye konuştu.

Bakan Kurum sosyal konut müjdesini verdi: Kira fiyatlarında düşüş devam edecek
sosyal konut projesi,kira,ev

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi'ndeki Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi'nde (BÜSEM) incelemelerde bulundu.

Kurum, 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında projenin detaylarını paylaşacağını ifade ederek "Bu proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak" diye konuştu.

'KİRA ÖDER GİBİ...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konutlar ile ilgili talimat verdiğini hatırlatan Kurum, "Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk müjdesini verdiler. Cumhurbaşkanımız Antep’e çok yüksek sayıda bir konut yapılması talimatını bizlere verdiler. Biz de inşallah Gaziantep’imize Bakanlık olarak TOKİ’miz eliyle 10 bin yeni konut yapacağımızın sözünü buradan veriyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin yapacağı 3 bin 500, Şahinbey Belediyemizin inşa edeceği bin 500 konutla beraber toplam 15 bin yeni yuvayı sizlere armağan ediyoruz. Tabi bizim şu anda Antep’in dört bir yanında, 50 ve 100 bin sosyal konut projemizdeki 8 bin 135 konutumuzu ve biten 20 bin 500 yeni yuvamızı da eklediğimizde, Antep’imize 43 bin 500’den fazla konut kazandırmış olacağız. İşçi kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, yeni evli kardeşlerimiz, engelli ve emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz yeni yuvalarına; en uygun ödeme koşullarıyla, kira öder gibi sahip olacaklar. Buna inanın” diye konuştu.

'KİRALAR GİT GİDE DÜŞECEK'

Söz konusu projenin açıklandıktan sonra kira fiyatlarının düşüşle geçtiğini belirten Kurum, "Şuna inanın, bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek" dedi.

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasıyla, mobilyacısından camcısına, marketinden inşaat sektörüne, tüm esnaflarımız, 85 milyon kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak. İnşallah Antep, tarihinin bu en büyük konut hamlesiyle birlikte, konutta da lider bir şehir olacak. Bu büyüklükte bir kampanya, hiçbir ülkenin bırakın başarmayı, cesaret dahi edemediği bir konut hamlesidir, sosyal devlet hamlesidir. Eşi benzeri olmayan bir şehircilik başarısıdır, bu başarı Antep’in başarısıdır, bu millet sevdalısı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Partinin 20 yıldır süren eser üretme siyasetinin başarısıdır. Ben 40 bini aşkın ailemize, amcalarımıza, teyzelerimize, annelerimize babalarımıza, gençlerimize, yavrularımıza; şimdiden güle güle oturun diyorum. Sağlıkla, mutlulukla yaşayın, huzurla hayat sürün diyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. İşte bugün, bu temiz şehri, temelini atacağımız bu kavşakla, gastronomiden sağlığa, ticaretten eğitime, tarımdan sanayiye kadar çok güçlü bir kavşak noktası, kesişim merkezi, ulaşımın vazgeçilmez bir adresi yapacağız. Toplam maliyeti 290 milyon lira olan, yağmur suyu, içme suyu altyapı hatları, 6 bin metre uzunluğunda bağlantı yolları, 3 alt geçidi ile iki ana aks üzerinde inşa edeceğimiz Yeşil Vadi 3 Katlı Köprülü Kavşak projemiz, ulaşımda çok önemli bir dönüm noktası olacak. Hem kazaları en aza indirecek hem de Yeşilvadi Millet Bahçesi girişinden başlayarak pek çok mahallemizin de bağlantısını sağlayacak. Bu kavşak sayesinde vatandaşlarımız ciddi bir yakıt tasarrufu yapmış olacak. Böylece, çevre kirliliği, hava kirliliği en aza inecek. Her şeyden öte, Anteplilerin yıllardır beklediği problem çözülecek, trafik yoğunluğu azalacak. Kısacası kavşağımız canımız için, malımız için, çevremizin geleceği için büyük bir fayda sağlayacak."

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...