Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 12:33

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinde zarar gören Kastamonu, Sinop ve Bartın'da, "Üç ilimizde köy evlerimizle birlikte 1.114 konut üreteceğiz." dedi.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak
kastamonu,sel,sinop,bartın,murat kurum

Son dakika haberi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinde zarar gören üç ilde bin 114 konutun yapıalcağını açıkladı. 

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları: 

Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki selin ardından 17 günü geride kaldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Devletimizin tüm imkânlarıyla milletimizin yanındayız, yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üç ilimizde köy evlerimizle birlikte 1.114 konut üreteceğiz.” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacakSel felaketinden sonraki süreçte Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte hızlı bir şekilde hareket edildiğini vurgulayan Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarının 10 günde tamamlandığını söyledi.

Kurum, Kastamonu'da 260 bina, 564 bağımsız bölüm, Sinop'ta 277 bina, 415 bağımsız bölüm olmak üzere ağır hasarlı, acil yıkılacak, yıkılmış binaların tespit edildiğini belirtti.

Hasar tespit sonuçlarına göre binaların yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Kurum, “Kastamonu'da yıkım kararı aldığımız 90 binanın tamamını yıktık. Sinop'ta da yıkım kararı aldığımız 101 binadan 64'ünün yıkımını gerçekleştirdik.” dedi.

YATAY MİMARİ YAPILACAK

Selden etkilenen kentlerde yıkım ve inşa çalışmalarının aynı anda başladığını belirten Bakan Kurum, “Yatay mimari esasıyla, zemin artı 3 - 4 katı geçmeyen yeni konutlarımızı en geç 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim etmeye başlayacağız.” diye konuştu.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak

Vatandaşların mağdur olmaması için hak sahiplerine kira ve taşınma yardımı yapıldığını belirten Bakan Kurum, “Sel nedeniyle oluşan tahribatı gidermek için altyapı ve üstyapı çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlbank eliyle içme suyu şebeke hatlarımızı tamir ettik, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının hasar tespitini yaptık. Belediyelerimize 24 milyon TL hibe verdik” dedi.

YENİ BOZKURT BÖYLE OLACAK

Selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde ‘Yeni Bozkurt’ için çalışmaya başladıklarını belirten Bakan Kurum, “TOKİ Başkanlığımız eliyle 3 Eylül’deki ilk ihaleyle 478 konutumuzun inşa sürecini başlatacağız. Yapacağımız çalışmalarla Bozkurt'un çehresini güzelleştireceğiz.” İfadelerini kullandı. Bozkurt’a yeni bir kent meydanı yapılacağını aktaran Kurum, “Bozkurt’ta eskisinden daha büyük ve içinde kıraathanesi ve sosyal donatıları olan yeni bir kent meydanı yapacak, bölgeye ticaret aksı kazandıracağız. Yerel mimarimizi örnek alarak inşa edeceğimiz yeni meydanımızla Bozkurt’umuza değer katacağız.” dedi.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak

Selden zarar gören esnaf için yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Bakan Kurum, “Bozkurt'ta, selde zarar gören ve yaklaşık 100 dükkân olan çarşımızı esnafımızla birlikte yenileyeceğiz. Sağlam binaların iç ve dış cephe tadilatını yapıp vatandaşlarımıza teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak

Selde hasar gören sanayi sitelerinin ise tamamının yenileceğini belirten Bakan Kurum, Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AFAD ile birlikte inşa edilecek yeni dükkânların 1 yıl içinde vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Bakan Kurum: Selden zarar gören üç ile bin 114 konut yapılacak

Selin bıraktığı hasarın kısa sürede giderileceğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Bakan Kurum son olarak “Selden etkilenen kardeşlerimizi güvenli yuvalarına ve iş yerlerine kısa sürede kavuşturacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...