Tgrt Haber
05 Haziran 2021 15:07

Bakan Kurum'dan deniz salyası açıklaması: Eylem planımızı paylaşacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deniz salyası sorunuyla ilgili hazırlanan eylem planını yarın paylaşacaklarını duyurdu. Bakan Kurum, Marmara'da deniz salyasının temizlenmesi noktasında kararlı olduklarını ve gelecek nesillere temiz bir Marmara bırakmak istediklerini açıkladı.

Bakan Kurum'dan deniz salyası açıklaması: Eylem planımızı paylaşacağız
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,deniz salyası,salya,müsilaj

Sorunun çözülmesi için Marmara Denizi'nden numuneler alındığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kararlı olduklarını geçmişte temizlenemez denilen Haliç'in nasıl temizlendiyse Marmara Denizi'ndeki deniz salyası sorununun da çözüleceğini söyledi.

'SU ARITMA TESİSİ SAYISI 1170'YE ÇIKTI'

Bakan Kurum, "Son 19 yılda, Cumhurbaşkanımız göreve başladığında ülkemizdeki atık su arıtma tesisi 145 taneydi. Nüfusumuzun sadece yüzde 35'ine hizmet veriyordu. Bugün baktığınızda; atık su arıtma tesis sayımız 1170. Nüfusumuzun yüzde 90'ına hizmet verir hale geldik. Amacımız hedefimiz, vatandaşımızın tamamına hizmet verecek şekilde atık su hizmeti vermektir. Bu hedefle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY BAŞLATTIK'

Bakan Kurum, "1994 yılında Haliç de yanında yürünemeyen bir alandı. Cumhurbaşkanımız, belediye başkanı olduğu dönemde; temizlenemez denilen Haliç'le ilgili çok önemli bir çevre projesi yürüttü. Çevreye sevdalı bir liderimiz var. Müsilaj konusunda da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çok önemli bir çalıştay başlattık. Bütün Marmara belediyelerinin içinde olduğu bir çalışma yürütüyoruz." açıklamasında bulundu.

'HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Bakan Kurum, "Herkesin görüşünü, fikirlerini aldık değerlendiriyoruz. Yarın alacağımız eylem planlarını paylaşacağız. Bu noktada biz, her türlü desteği vermeye gayret göstereceğiz." dedi.

'ÇOK KAPSAMLI BİR EYLEM PLANI PAYLAŞACAĞIZ'

Bakan Kurum, "Amacımız, hedefimiz Marmaramızı gelecek nesillere bırakmaktır. Kararlıyız. Her türlü sürecin destekçisi olacağız. Teknelerimiz şu an Marmara'da numuneler alıyor. Kirliliğin sebepleri araştırılıyor. Çok kapsamlı bir eylem planı paylaşacağız." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...