Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2017 17:25

Bakan Müezzinoğlu: Yaptıkları yanlışlıklar demokrasi adına onlara yakışmıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Bulgaristan yönetiminden, kendi vatandaşlarının oy kullanma haklarını sağlıklı kullanma adına daha duyarlı tutum izlemelerini bekliyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu: Yaptıkları yanlışlıklar demokrasi adına onlara yakışmıyor
Bulgaristan,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,oy kullanmak,seçim-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan'da aşırı milliyetçilerin Türkiye'den seçmen gelmesini engellemek için ülkelerindeki sınır kapısında yaptıkları yol kapama eylemine ilişkin, "Bulgaristan yönetiminden, kendi demokrasileri adına, kendi vatandaşlarının oy kullanma haklarını sağlıklı kullanma adına daha duyarlı, daha saygın bir tutum izlemelerini bekliyoruz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne programına İpsala ilçesindeki esnaf ziyaretleriyle devam etti.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "dün Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda aşırı milliyetçi Bulgaristan vatandaşlarından oluşan bir grubun Türk seçmenlerin ülkelerine girmelerini engellemek amacıyla yürüttükleri yol kesme eylemini" nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Seçimlerin demokratik ortamda yapılmasını, huzurlu ve güvenli bir seçim olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda gerek Bulgaristan'daki Türk soydaşlarımız, Bulgaristan vatandaşı soydaşlarımız gerekse Türkiye'de olup Bulgaristan vatandaşı olan ve orada oy kullanma hakkı olan vatandaşlarımızın da yine bu demokratik haklarını huzur içinde, güven içinde kullanmalarını istiyoruz. Bu anlamda demokrasiyi merkeze alan, insan haklarını merkeze alan, ulaşım güvenliğini sağlayan ve vatandaşın oy kullanma hakkının önüne engel çıkarmayan bir anlayışı Bulgaristan yönetiminden bekliyoruz.

İnşallah bu ufak tefek sorunları da önümüzdeki günlerde minimize ederek her vatandaşın, Bulgaristan vatandaşının nerede olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun Bulgaristan'ın geleceği adına oy kullanma haklarını yerine getirmelerinde gerekli emniyet tedbirlerini gerekli huzurlu, güvenli ortamı sağlamalarını bekliyoruz. Yaptıkları yanlışlıklar demokrasi adına onlara yakışmıyor. Biz istiyoruz ki seçmen her türlü özgürlük çerçevesinde o vicdani sesinin gereğini sandığa yansıtabilsin. Bu anlamda, Bulgaristan yönetiminden, kendi demokrasileri adına kendi vatandaşlarının oy kullanma haklarını sağlıklı kullanma adına daha duyarlı, daha saygın bir tutum izlemelerini bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...