Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2015 06:32

Bakan önce çoban oldu, sonra kemençeci

Bakan Veysel Eroğlu ile Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde '9. Giresun Günleri'ne katıldı.

Bakan önce çoban oldu, sonra kemençeci
bakan, idris güllüce,

Giresun Federasyonu tarafından 9’uncusu düzenlenen Giresun Günleri’ne Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de katıldı. Giresun Günleri'ne ilk gelen ise Giresun’dan evli olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu.

Bakan Eroğlu, Feshane girişinde kemençe ve folklor gösterileriyle karşılandı. Feshane’de stantları gezen Bakan Eroğlu, Giresun’a özgü Mayıs Helvası’nın keserle kesip çevresindekilere ikram ederken, kendisine hediye edilen kemençeyi çalmaya çalıştı.Bakan Eroğlu daha sonra misafir belediye başkanlarıyla Giresun kültürünün sembolize edildiği köy evinin tırpanla açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu, Feshaneye kendisinden sonra katılan Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gezisini sürdürdü. Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Giresun Günlerinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Giresun’a yapacağı projelerinden söz etti.

Bakan Eroğlu,; “Giresun bizim için önemli bir yerdir. Giresun’da bulunan Orman Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla Giresun’un güneyinde bulunan ilçelerimizde ceviz ormanları oluşturacağız.Giresun bizim için ne söylerse ne isterse başımızın tacıdır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan etkinliğe katılan Bakan Eroğlu ve Güllüce’ye Giresun’un kültürünün sembolize edildiği serender hediye etti. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ise kepenek giydirdi. Kepenekği giyen Bakan Eroğlu ise; ''Çoban Veysel’e yakıştı mı?'' diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...