Tgrt Haber
28 Ocak 2020 14:53

Bakan Pakdemirli açıkladı: Hayvanlara işkence yapanlara cezalar artacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hazırlıkları süren yeni yasal düzenlemeyle hayvanlara işkence yapanlara ve kötü davrananlara yönelik cezai yaptırımların artırılacağını bildirdi.

Bakan Pakdemirli açıkladı: Hayvanlara işkence yapanlara cezalar artacak
pakdemirli

Pakdemirli, AA muhabirine, hayvan haklarına ilişkin yasa teklifinin  ilgili bakanlıkların görüşlerinin tamamlanmasıyla Meclise sevk edileceğini  söyledi.

Tarım ve Orman, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının yasa teklifine  yönelik çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Pakdemirli, hayvan haklarına ilişkin  Mecliste bir araştırma komisyonunun da çalışmalar yürüterek raporunu sunduğuna  dikkati çekti.

Pakdemirli, bu çerçevede hazırlanan düzenlemenin yılın ilk çeyreğinde  Meclisten çıkmasının öngörüldüğünü belirterek, "Tabii ki hayvanlara işkence  yapanlara, kötü davrananlara cezai yaptırımlar artacak. Ben eminim ki hayvan  hakları konusunda hassas olan vatandaşlarımızın gönüllerine su serpecek bir yasa  olacak." dedi.

YASA TEKLİFİ TASLAĞINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Öte yandan Meclise sunulması beklenen "5199 sayılı Hayvanları Koruma  Kanun Değişikliği Teklifi" taslağında son rötuşlar yapılıyor.

Üzerinde değerlendirmelerin sürdüğü taslakla hayvanlara işkence etmek,  kasten öldürmek, dövüştürmek, onlarla cinsel ilişkide bulunmak, nesli tehlike  altındaki hayvanları öldürmek ve bir hayvanın neslini yok etmek fiillerinin  "kabahat" kapsamından çıkarılması ve "suç" kapsamına alınması öngörülüyor.

Böylece, hayvanlara işkenceye, acımasızca ve zalimce muameleye 6 aydan  3 yıla kadar, kasten öldürmeye 6 aydan 4 yıla kadar, dövüştürenlere 3 aydan 2  yıla kadar, nesli tehlike altında olan bir hayvanı öldürene 1 yıldan 5 yıla  kadar, bir hayvanın neslini yok edenlere 5 yıldan 10 yıla kadar, cinsel ilişkide  bulunanlara 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Söz konusu  suçların adli para cezasına çevrilmesinin ve ertelenmesinin önüne geçilmesi de  düzenlemede yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...