Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 17:37

Bakan Pakdemirli’den Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerine ilişkin açıklama

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nde bu yıl da flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Yetkililer Tuz Gölü’nde ölümlere ilişkin inceleme yaparken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli’den Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerine ilişkin açıklama
Bakan Pakdemirli,,tuz gölü,,flamingo

Tuz Gölü’nde yaşanan flamingo ölümleri üzerine yetkililer harekete geçti. . Tuz Gölüne gelen ekipler bölgedeki ölü flamingolardan örnekler aldı. Ankara, Aksaray ve Konya sınırları içerisinde bulunan Tuz Gölü’nün Cihanbeyli ilçesi Gölyazı Mahallesi sınırlarına her sene kuluçka için gelen ve yetişkinlik dönemine kadar burada kalan flamingoların bu sene sayılarının hızlı bir şekilde düşmesi ve çok sayıda ölümün gerçekleşmesi yetkililerce araştırılacak

Bakan Pakdemirli’den Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerine ilişkin açıklama

BAKAN PAKDEMİRLİ: HERHANGİ BİR ZEHİRLENME YOK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, “Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. Daha önce de yavrularda bu tarz ölümlerin takip edildiği yıllar oldu. Yaklaşık 1000 kadar flamingo öldü. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin yapmış olduğu incelemeye göre herhangi bir zehirlenme yok. Buradaki suyun azalması ve sudaki konsantrasyonun artmasıyla susuz kalan ve uçamayan yavrularda ölümlerin gözlendiği gözüküyor. Gerekli tedbirler alındı. Konunun tarımsal sulamayla ve çevredeki kanallarla doğrudan veya dolaylı bağı olmadığını ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...