Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ocak 2019 09:59

Bakan Selçuk'tan 3600 ek gösterge ve EYT hakkında önemli açıklamalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "RTÜK Başkanımızla aile ve çocuk dostu yayınlar hakkında konuştuk. Aile ve çocuk konusunda çok fazla yayın olmadığını görüyoruz. Çeşitli teşvik mekanizmaları kurarak bunları arttıracağız" dedi.

Bakan Selçuk'tan 3600 ek gösterge ve EYT hakkında önemli açıklamalar
televizyon

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gündemdeki konu başlıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Süresiz nafaka, 3600 ek gösterge, emekli aylığı ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) gibi oldukça yakından takip edilen konu başlıklarına da değinen Bakan Selçuk, 3600 ek gösterge hakkındaki çalışmaların Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarla sürdürüldüğünü söyledi. Bakan Selçuk ayrıca, milyonlarca emekliye müjdeyi vererek "Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak" sözlerini kullandı.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'UN AÇIKLAMASINDAN ÖNE ÇIKAN KISIMLAR ŞU ŞEKİLDE:

AİLE VE ÇOCUK YAYINLARI

RTÜK Başkanımızla aile ve çocuk dostu yayınlar hakkında konuştuk. Aile ve çocuk konusunda çok fazla yayın olmadığını görüyoruz. Çeşitli teşvik mekanizmaları kurarak bunları arttıracağız.

SÜRESİZ NAFAKA

Süresiz nafaka konusunda tüm tarafları dinledik. Düzenleme ile tüm mağduriyetlerin kaldırıılması için Adalet Bakanlığı ile çalışıyoruz.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge çalışmalarımız Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarımızla devam ediyor.

ATAMALAR VE HASTALARA DESTEK

Hemodiyaliz hastalarına desteği yüzde 19 oranında arttırdık.

Gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarını gerçekleştireceğiz.

İŞKUR'DAN REKOR

2018 yılında İŞKUR bir rekora imza attı, 1 milyon 250 bin istihdama aracılık etti.

EMEKLİ AYLIĞI

Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

(Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme) Gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...