Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2022 11:24 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 15:12

Son dakika! Bakan Soylu'dan Cemevi saldırganlarına ilişkin açıklama: Örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Cemevlerine yönelik saldırıda bulunan şüphelilerin örgüt bağlantısı olduğunu ve yakında açıklayacaklarını söyledi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Bakan Soylu'dan Cemevi saldırganlarına ilişkin açıklama: Örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız
Ankara,Cemevi,saldırı

Ankara'da iki gün önce A.O.K. isimli şüpheli, biri Çankaya'da, ikisi de Mamak'ta olmak üzere 3 cemevine yönelik saldırı düzenlemişti. Saldırgan kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Saldırıyla ilgili dün 2 kişi daha gözaltına alınırken toplam gözaltı sayısının 3’ye yükseldiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cemevlerine yönelik yapılan saldırılaa ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin örgüt bağlantısının olduğunu söyleyen Soylu, yakında açıklayacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

30 Temmuz günü öğle saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'ne giren bir kişi, vatandaşlara saldırmıştı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Zanlı saldırı sonrası kaçarak kayıplara karıştı.

YAKALANDIĞINI BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz konusu saldırıları gerçekleştiren zanlıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Soylu paylaşımında, "Çankaya’da bir, Mamakta iki Cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir’e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1553477188867047424

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...