Tgrt Haber
17 Haziran 2022 19:24 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 20:15

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Ape Musa gücünden iki terörist öldürüldü

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da gerçekleştirilen Eren Abluka 15 Operasyonu kapsamında Ape Musa gücünden 2 teröristin bir sığınakta öldürüldüğünü duyurdu. Öldürülen teröristlerden birinin turuncu kategoride olduğu tespit edildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Ape Musa gücünden iki terörist öldürüldü
Süleyman Soylu,PKK,Terörist

Kahraman Mehmetçik'in yurt içinde ve dışın eli kanlı terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Tespit edilen teröristler düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getiriliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından en son yapılan açıklamada, Diyarbakır'da Ape Musa gücü olarak bilinen gruptan 2 teröristin bir sığınakta öldürüldüğünü duyurdu.

'DİYARBAKIR'DAN BİR MESAJ GELDİ' DİYEREK DUYURDU

Soylu yaptığı açıklamada, "Biz 40. yılımızı kutlarken Diyarbakır'dan bir mesaj daha geldi. 'Ape Musa gücü' olarak bildiğimiz o güçten 2 teröristi bir sığınakta göğüs göğüse bir çatışmada arkadaşlarımız etkisiz hale getirmişler" ifadelerini kullandı.

TURUNCU KATEGORİYE BİR ÇİZİK DAHA

İçişleri Bakanlığı , Bakan Soylu'nun açıklamalarının ardından operasyona ilişkin ayrıntılı bilgiyi paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice kırsalında, 17 Haziran 2022 tarihinde, Jandarma Komando, JÖH ve JOPER birliklerince başlatılan EREN ABLUKA-15 operasyonu kapsamında çıkan silahlı çatışmada, 2 BTÖ mensubu (1’i turuncu kategori) silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...