Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 16:04

Bakan Soylu duyurdu: Kimlikte yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağustos ayından itibaren 15 yaş altı çocukların velilerinin nüfus müdürlüğüne gitmeden kimlik başvurunda bulunabileceğini açıkladı.

Bakan Soylu duyurdu: Kimlikte yeni dönem başlıyor
süleyman soylu,kimlik,başvuru

Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlik kartlarıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bakan Soylu, sosyal medya üzerinden aptığı paylaşımda "Ağustos ayından itibaren; 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri; e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecekler" ifadelerini kullandı.

E-DEVLET'TE EN ÇOK SOY BİLGİSİ SORGULANDI

2020 ve 2021 yılındaki e-Devlet hizmetlerine ilişkin verileri de paylaşan Bakan Süleyman Soylu, vatandaşlık başvurularının elektronik ortama aktarılmasıyla beraber e-Devlet üzerinden sunulan hizmet sayısının 38'e yükseldiğini belirtti.

Bakan Soylu'nun verdiği bilgilere göre; e-Devlet üzerinden 2021'in ilk yarısında 43 milyon 103 bin 554, 2020'de ise 71 milyon 894 bin 662 işlem yapıldı. En çok sorgulama, 13 milyon 15 bin 911 ile alt-üst soy bilgisi olurken, bunu 11 milyon 410 bin 506 ile barkodlu yerleşim yeri, 8 milyon 570 bin 497 ile barkodlu nüfus kayıt örneği, 2 milyon 966 bin 409 ile 3'ü bir yerde sorgulama takip etti. Soylu, Nüfus Dijital Arşiv Projesi kapsamında ise 404 milyon sayfalık belgenin dijitalleştirildiğiNİ, 768 bin 46 sayfanın da restore edildiğini bildirdi.

Bakan Soylu duyurdu: Kimlikte yeni dönem başlıyor

'DÜNYA NÜFUS GÜNÜ' MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu yana vazifesini kararlılıkla yerine getirdiğine dikkat çeken Soylu, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugüne kadar üstlendiği sorumlulukları kararlılık ve yüksek bir vazife şuuruyla yerine getirmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...