Tgrt Haber
29 Ocak 2020 12:06

Bakanlar deprem bölgesi Elazığ'da açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da okulların 10 Şubat'ta açılacağını açıkladı.

Bakanlar deprem bölgesi Elazığ'da açıklama yaptı
süleyman soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da okulların 17 Şubat'ta açılacağını ve il genelinde depremden etkilenen 10 okulun da yıkılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Deprem bölgesinde kamu düzenini bozan hiçbir asayiş olmadı. Bütün milletim rahat olsun buraya gelen bütün yardımlar ve bağışlar itina ve hakkaniyet örgütü içerisinde dağıtıldı. Toplam 72 milyon TL yardım bir yardım toplandı. Malatya ve Elazığ için Kızılay'a gelen bağış toplamı 27,5 milyon lira, AFAD'a gelen bağış toplamı 72 milyon toplam lira. Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 7'i yoğun bakımda 64 yaralının tedavisi sürüyor. Azize yoğun bakımdan normal servise alındı, durumu iyi. İllerimizde riskli gebelere ulaşılarak muayeneleri yapıldı. Elazığ'da 23, Malatya'da 19 evde bakım ekibi görev yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 2 kentsel dönüşüm toplantısı yaptık. Vatandaşlarımız mağdur olmaması için bu süreci hızlı bir şekilde yürüteceğiz

Detaylar birazdan...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...