Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2021 20:09

Bakan Soylu: Seçimler zamanında yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu erken seçim tartışmalarına yönelik açıklamalara karşı seçimin zamanında yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu: Seçimler zamanında yapılacak
Bakan Soylu,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,erken seçim,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde yarın yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesi beldede bir miting düzendi. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, terörle mücadele ve erken seçim tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’DEKİ TERÖRİST SAYISI 250’YE DÜŞTÜ

Bakan Soylu Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki çalışmalarını ve yaptıklarını anlatarak yurt içinde kalan terörist sayısının 20 binlerden 250’ye kadar düştüğü söyledi. Bakan Soylu terör örgütü PKK’ya tepki göstererek, “9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR ANNELERİ HDP’Yİ PES ETTİRDİ”

Diyarbakır’da HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri hatırlatan Bakan Soylu, “Nasıl Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP’yi? Onlar annelerin yüreğinin ne olduğunu bilmiyorlar. İşte bugün Türkiye’de Allah’a şükürler olsun 10 bin, 20 bin civarında olan terörist sayısı 250’ye kadar düştü. Daha da düşecek daha da. 1 yılda 5 bin 500 kişi katılıyordu terör örgütüne. Şimdi 15, 4’ü de yurt dışından. 11 kişi bakın, 11 kişi ancak. Hep beraber beldelerimiz, köylerimiz huzur içinde oluyor” dedi.

"YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ"

Muhalefetin erken seçim çağrısı ve tartışmalarına da değinen Bakan Soylu, seçimlerin zamanında yapılacağını açıkladı. “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış biliyor musunuz” diyen Bakan Soylu, “İstikrarı bozdurmayacağız. 2023 yılında hazırlanın, er meydanı orada; çıkarsınız güreşinizi tutarsınız, milletimize anlatırsınız. Ama o eski dönemlerde olduğu gibi bu ülkenin işlerini yaparken yarım yamalak bırakıp seçime gitme dönemleri artık geçmişte kaldı. 5 yıl bitecek 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında inşallah hep birlikte 2053’ü, 2071’i hedefleyeceğiz” şeklinde konuştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...