Tgrt Haber
17 Aralık 2018 09:58

Bakan Soylu: Türkiye ABD'ye müsaade etmeyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Suriye'nin doğusunda terör örgütü PKK'yı korumacı tavrına dikkat çekti.

Bakan Soylu: Türkiye ABD'ye müsaade etmeyecek
içişleri bakanı,süleyman soylu,abd

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Nur Khan Askeri  Havalimanı'nda, İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi ve Türkiye'nin İslamabad  Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Daha sonra Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğine gelen Soylu, buradaki  konferans salonunda Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Soylu, yaptığı konuşmada, dünyanın  zor bir dönemden geçtiğini,  Afganistan'dan Pakistan'a, Afrika hattından Suriye hattına, Ürdün'den Lübnan'a  kadar Müslüman coğrafyada ciddi bir istikrarsızlık yaşandığını ifade etti.

Türkiye'nin bu büyük oyunda, bu bilek güreşinde, elinin bir tarafını  masaya yapıştırmamaya çalışan ve ayakta tutmaya çalışan bir ülke görünümünde  olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Fırat Kalkanı Harekatı yaptık, Amerika bize 'yap' demedi. Zeytin Dalı  harekatı yaptık, bizim karşımıza çıktı, tehdit etti. Beslediği adamlarla bizi  yıldırabileceğini düşündü. Uluslararası bir kuşatma ortaya koymaya çalıştı ama  Allah'a şükürler olsun Türkiye bunu da aştı. Şimdi Fırat'ın doğusunda esas  itibarıyla yapmaya çalıştığı da çok net ve açık. (ABD) Bizi Kuzey Irak'ta  çerçevelemeye çalıştı, bizi Afrin'de çerçevelemeye çalıştı.

Şimdi bizi bir taraftan Fırat'ın doğusunda çerçevelemeye çalışacak.  Türkiye ona müsaade etmedi, şimdi buna müsaade etmeyecek. Bilmenizi isterim. Bu  çerçevelemenin esası şu: Türkiye'nin hareket kabiliyetini daraltmak. Türkiye'nin  çevre ülkeleriyle, dünya ülkeleriyle kurduğu ilişkiyi zayıf bir banda oturtmak.  Esas itibarıyla da tırnak içinde söylüyorum, doğruyu söylemeyesini engellemek. Bu  kadar açık ve net. Türkiye'nin irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek. Bütün  coğrafyalarla irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek."

Konuşmanın ardından Süleyman Soylu, temsilcilerle bir süre sohbet  etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...