Tgrt Haber
23 Şubat 2020 10:58

Bakan Soylu: 'Van'da hissedilen depremde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti'

İçişleri Bakanı Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu: 'Van'da hissedilen depremde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti'
bakan soylu

24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle Elazığ'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Koordinasyon toplantısında İran'da meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında,” İran’ın Hoy kentinde meydana gelen depremin bizimle alakalı bölümü Başkale’de ve ilgili 4 köyde evlerde özellikli yıkıklar söz konusu. Hem Van valimiz, hem kaymakamımız, hem de AFAD ekiplerimizin ilk bölümü yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Daha doğrusu Özpınar köyüne ilk önce ulaştılar, diğer köylere de ulaşmak üzereler. Şuanda enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu köyler belirtiliyor.  8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir.”dedi.
İran’ın Hoy kenti ile ilgili Dışişleri Bakanlığından aldıkları bilgileri de paylaşan Bakan Soylu,” Herhangi bir uluslar arası yardım talebi İran tarafından yapılmış değil. Onun için oradaki depremin hasarlarını da buradan takip ettiğimizi kamuoyuna iletmek isterim"ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...