Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2022 16:46 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 16:57

Bakan Soylu 'Yediiklim' haberlerine sert çıktı!

İçişleri Bakanı Soylu, KPSS'de soruların kopyalandığı iddialarının ardından gündeme gelen yayınevi Yediiklim'in tanıtım afişinde yer almasıyla ilgili haberlere sert çıktı. Söz konusu haberleri yalanlayan Soylu, tanıtım afişinde bulunan fotoğrafın İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adaylarıyla çekildiğini ifade etti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Soylu 'Yediiklim' haberlerine sert çıktı!
Süleyman Soylu,Yediiklim,KPSS,ÖSYM,kopya

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) 31 Temmuz'da düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bir yayınevinin kitapçıklarında bulunan soruların birebir aynısının bulunması gündeme bomba gibi düşmüştü. Tgrthaber.com.tr'nin gündeme getirdiği söz konusu olayın ardından ÖSYM açıklama yaparak yalanlamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) talimat vererek olayın araştırılmasını istemiş ve ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden almıştı.

'FOTOĞRAF BAKANLIĞIN EĞİTİM BİNASINDA ÇEKİLDİ'

DDK tarafından hem ÖSYM hem yayınevinyle ilgili incelemeler devam ederken Yediiklim Yayınevi’nin Bursa’daki dershane tanıtımı afişinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğrafının bulunmasıyla ilgili haberler medyada yer aldı. Haberin ardından sosyal medya hesabından tepki gösteren Soylu, fotoğrafın Ankara’da bakanlık eğitim binasında kaymakam adaylarıyla çektirildiğini ve bunun dershanenin ziyareti olarak yansıtıldığını söyledi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1555305112683384833

Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Önce PKK’nın yayın organı Birgün, ardından Tele1'de ahlâk yoksunu yalancı Bülent Tezcan (KK'nın Yardımcısı)
Ankara’da Bakanlık Eğitim Binamızda kaymakam adaylarımızla çektirdiğimiz fotoğrafı, KPSS ile ilgili malum dersanenin ziyareti olduğu yalanını söylüyorlar."

KPSS’NİN İPTAL SÜRECİ

31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS'deki bazı sorular, Yediiklim Yayınevininin hazırladığı test kitabındaki sorularla aynı çıktı.

Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca bir gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Erdoğan, Aygün’ün yerine Profesör Doktor Bayram Ali Ersoy'u atadı.

ÖSYM’ye baskın yapan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri bilgi ve belgeleri topladı. Ardından DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlattı

Baskınlarda polis, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve OSTİM'deki iki adreste arama yaptı. Soruşturma kapsamında dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konuldu.

Yaşanan olayların ardından çiçeği burnunda ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, kameraların karşısına geçti. Yüzbinlerce adayın merak ettiği sorunun cevabını şu şöyle verdi: Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan kpss oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir.

KPSS'de sorulan soruların daha önce başka bir yerde yayınlanmasını kabul edilemez olarak nitelendiren Ersoy, "İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Böyle bir tablonun kabulü asla mümkün değildir” diye konuştu.

İptal edilen sınav için yeniden ücret istenmeyeceğini vurgulayan ve yeni yeni sınav takvimi için de tarih veren Ersoy, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...