Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 09:24

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’nun düzensiz göç iddialarına cevap: Yalanlara mesai harcamayı, reddediyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzensiz göç meselesi iddiaları hakkında cevap verdi. Soylu, “Siyasete yakışmayan, devletin itibarını, çalışanların motivasyonuna zarar veren, her yönüyle hadsizlik olan, ısrarla tekrarlanan bu yalanlara mesai harcamayı, reddediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’nun düzensiz göç iddialarına cevap: Yalanlara mesai harcamayı, reddediyorum
İçişleri Bakanı,Süleyman Soylu,Kılıçdaroğlu,göç,İHA,CHP,Türkiye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzensiz göç meselesi iddların hakkında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılı metin ile cevap verdi. 

Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu kaynaklı göçü yönetmede tüm dünyanın kabul ettiği bir başarıya sahip olduğunu belirten Soylu, Türkiye’nin düzensiz göçle (kaçak) mücadele konusunda da pek çok bölgede olduğu gibi Afganistan'da da çekilme kararı sonrası olası senaryolar için, uzun zamandan beri ciddi bir hazırlık içinde olduğunu bildirdi. 

DÜZENSİZ GÖÇ HAREKETLERİ SÜREKLİ OLARAK İZLENİYOR

Afganistan’dan gelecek düzensiz göçle mücadele konusunda Türkiye’nin aldığı tedbirleri açıklayan Soylu, “Fiziki hazırlık kapsamında; İran sınır hattımızın göç, kaçakçılık ve terörist girişleri açısından en kritik olduğu 152 kilometrelik kısmına güvenlik duvarı örülmüş, 85 kilometrelik duvar çalışması son hızla devam etmektedir. Ayrıca 109 kilometrelik kısmı ise aydınlatma sistemi ile donatılmıştır. Bunlara ek olarak, 79 kilometre boyunca kamera ve algılayıcı sistemler inşa edilerek düzensiz göç hareketliliklerinin sürekli olarak izlenebilmesi sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

İHA'LAR GÖREVDE

İHA’lar tarafından sınırın sürekli kontrol edildiğini, entegre sınır yönteminde kilit rol oynayan haberleşme kulelerinin yüzde 90’ı tamamlandığını belirten Soylu, 2020 yılında güney ve doğu sınırlarımızda 505 bin 375 kişinin ülkemize yasa dışı yollarla girişi, sınırlarımızda engellenmiştir. 2021 yılında ise bugüne kadar 253 bin 299 kişinin de aynı kapsamda geçişi engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Son 7 yıldır dünyaya örnek bir göç yönetimi sergileyen Türkiye’nin söz konusu başarısı sadece uluslararası koruma, geçici koruma ya da düzenli göç alanından değil düzensiz (kaçak) göçle mücadele alanından da kaynaklanmakta olduğunu vurguladı.

"DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR"

Soylu, Türkiye uzun yıllardır göçte hem hedef hem de geçiş (transit) ülkedir ve ciddi bir düzensiz (kaçak) göç baskısı ile karşı karşıyadır. Bu bağlamda, denizde ve karada, verilerini sık sık kamuoyu ile paylaştığımız düzensiz (kaçak) göçmen yakalamaları ve buna bağlı geri gönderme operasyonları gerçekleştirildiğini belirterek, “Dünya birinciliğine layık görülmüştür” dedi.

Bakan Soylu, “Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı Operasyonları sayesinde sınırımızın hemen altında hayatın normalleşmesine dair atılan adımların da göç yönetiminde ve düzensiz (kaçak) göçün önlenmesinde ciddi katkıları olmuştur” ifadelerini kullandı.

Soylu, “ABD tarafından yapılan açıklama ülkemiz ile istişare edilerek alınan bir karar olmayıp Dışişleri Bakanlığımız tarafından, konuya ilişkin açıklama yapılarak gereken cevap kendilerine verilmiştir. Siyasetin sorumluluğuna yakışmayan, devletin ve kurumların itibarına, çalışanların emek ve motivasyonuna zarar veren mesnetsiz, art niyetli ve her yönüyle hadsizlik olan bu ithamlara alışmayı, ısrarla tekrarlanan bu yalanlara mesai harcamayı, reddediyorum” açıklamasında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU'NA ACİLEN HİDAYET DİLİYORUM"

Ayrıca Soylu yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın; yeni belirlediği siyasi ikbal uğruna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Sayın Cumhurbaşkanımıza, göç meselesi ile ilgili olarak sahada çalışan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklaşımını kınıyor ve acilen hidayet diliyorum. “

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...