Tgrt Haber
01 Aralık 2021 15:03

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Ayıptır, günahtır, yazıktır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alparslan Türkeş’i anma toplantısında yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamaya çok sert tepki gösterdi.

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Ayıptır, günahtır, yazıktır
Süleyman Soylu,Alparslan Türkeş,Kemal Kılıçdaroğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal yardım Derneğinin 26. İstişare Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alparslan Türkeş’in Ankara’daki anmasından çıkan kavgayla ilgili bugün yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi.

Soylu, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'polis, Ankara'daki bir vakfın toplantısını bastırdı' diyor. 'Polis bunu yaptı' diye iftira atmak ana muhalefet partisi başkanına yakışır mı? İçişleri Bakanına iftira atılır mı? Büyük başarılara imza atan bir teşkilata iftira atmak ayıptır, günahtır, yazıktır ya. Dertlendiğim için söylüyorum." ifadelerini kullandı.

"SUÇLUYU ÖVÜYOR, DEVLETİ SUÇLUYOR"

Bakan Soylu, konuşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Kılıçdaroğlu, yalan rüzgarında... Polise iftira atıyor. Suçluyu övüyor. Devleti suçluyor. Ayrıca verdiği bilgilerin de tamamı yanlış-yalan...
Deveye sormuşlar:
- Neren eğri? diye,
- Nerem doğru ki? demiş.
Bu yalanların neresini düzeltelim..."

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Ayıptır, günahtır, yazıktır

POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Toplantıda 3600 ek göstergesiyle de ilgili konuşan Bakan Soylu, "3600 meselesi Türk Polis Teşkilatı'nın anasının ak sütü gibi helaldir bu kadar basit. Bunun neden olduğu nasıl olduğunu ve Türk Polis Teşkilatı kendi hevesi için talep ediyor değildir. Emeklilik maaşı ile çalıştığı maaş arasında fark ve standart açık olduğu için bunun hakkaniyet bir çizgiye gelmesi için böyle bir talebi ortaya koymuştur. İnşallah 2022'de bu düğüm çözülecektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...