Tgrt Haber
03 Mart 2022 13:25 - Güncelleme : 03 Mart 2022 13:45

Bakan Soylu'dan müzik yasağı açıklaması: Konuyu değerlendireceğiz

Bakan Koca, maske ile ilgili yaptığı açıklamada, eğlence mekanlarında gece 24.00'ten sonra müzik yayını yapılması yasağının kaldırılmasıyla ilgili Bilim Kurulunun aldığı bir karar olmadığını söylemişti. İçişleri Bakanı Soylu ise 24.00'ten sonra müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Kültür ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz" dedi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Haber 7
Bakan Soylu'dan müzik yasağı açıklaması: Konuyu değerlendireceğiz

Koronavirüsle mücadelede yasakların gevşetilmesinden sonra, müzik yasağı kararına ilişkin yeni bir adım atılıp atılmayacağı sosyal medyanın gündeminde.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Sağlık Bakanlarıyla değerlendirme yapacaklarını söyledi. 

"MÜZİK YASAĞI YAKIN DÖNEMDE KALKABİLİR"

Sağlık Bakanı Koca, dün yaptığı açıklamada eğlence mekanlarında gece 24.00'ten sonra müzik yayını yapılması yasağının kaldırılmasıyla ilgili Bilim Kurulunun aldığı bir karar olmadığını, bu uygulamanın da yakın dönemde kalkacağı kanaatinde olduğunu açıkladı.

"DEĞERLENDİRMELERDEN SONRA GENELGE YAYIMLANACAK"

İçişleri Bakanı Soylu'ya, genelge yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin, "Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulunun kararlarını bize iletecek. İlettiği andan itibaren arkadaşlarımız karşılıklı değerlendirmeler yapacak ve akabinde hemen yayımlanacak." ifadelerini kullandı.

Pandemide yeni dönemin öne çıkan üç gelişmesi şöyle: 

- HES kodu uygulaması kaldırıldı. Artık hiçbir kurum HES kodu istemeyecek. 
- Okullarda 'sınıfların kapatılması' uygulamasına son verildi. 
- Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyuluyarsa maske takma şartı kaldırıldı.

Kaynak: Haber 7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...