Tgrt Haber
06 Eylül 2019 10:49

Bakan Soylu'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Soylu,"Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili kamu zararı varsa araştırırız"

Bakan Soylu'dan önemli açıklamalar
bakan soylu,bakan soylu uyuşturucu operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Türkiye 21. asrın başından itibaren karayolları konusunda çok önemli adımlar attı. Yeni açılan İstanbul-İzmir otoyolunun hakikaten üstün bir seviyede kullanılması bizim için sevindiricidir.Elimizdeki son teknoloji imkanları ölümlü trafik kazaların önüne geçmek ve karşılaşmamak için sonuna kadar kullanacağız.2019'un yaya öncelikli yıl ilan edilmesine ilişkin, "2018’in ilk 8 ayında yaya ölümleri ülke genelinde 341 kişiydi, 2019’un ilk 8 ayında bu rakam yüzde 34,6 azalışla 223 olmuştur. Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili kamu zararı varsa araştırırız"

İçişleri Bakanı Soylu, ailelerin HDP önündeki oturma eylemi ile ilgili ise, “Benim söylememden ziyada İsatanbul’dan Diyarbakır'a gidip  PKK’lıları kucaklayanlara bölücüleri kucaklayanları sormak lazım. Biz bu güne kadar söyleyeceğimizi söyledik. Esas İstanbul seçmenin kendi ve vermiş olduğu reyi bölücüleri meşruiyete taşımak için kullananlara sormak lazım. Esas itibariyle kendi üzerine düşen yükümlülükleri değil  Türkiye’nin yıllarca canını acıtan Türkiye’yi ekonomik sosyal ve birlik ve beraberlik konusunda sıkıntıya düşürmeye çalışan terör örgütüne oradaki çocuklara annelere göstermediği şefkati  göstermeye çalışanlara sormak lazım. Esas itibariyle başka meselelerde Türkiye’ye ayağa kaldıran hepimizi gayri medenilikle suçlayan bizi insan dışılıkla suçlayan en ufak bir meselede elindeki bütün kötü tozları bizim üzerime atmaya çalışanlara sormak lazım bu kadar açık ve net . Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleştiriyoruz.  Bu mücadeleyi bertaraf etmek için kollarını sıvamış olanları tarihe havale ediyorum. Bunda öğretim üyeleri var bunda akademisyenler var. Bunda basın yayın organlarında buna duyarsızlık gösterenler var. Biz hepimiz öleceğiz tarih bunları kaydedecek” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...