Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 14:50 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 16:12

Bakan Soylu'dan 'Tendürek' mesajı: En tepesine üs bölgesi kuruyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tendürek Dağı'nın çok uzun yıllar sonra ilk kez terörden arındırıldığını belirtti. Buraya bir üs bölgesi kurulacağını da ifade eden Soylu, 1,5-2 içerisinde hazır olacağını söyledi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Soylu'dan 'Tendürek' mesajı: En tepesine üs bölgesi kuruyoruz
Süleyman Soylu,Tendürek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da katıldığı Sivil Toplum Kuruluşları Akreditasyon ve 500 Destek AFAD Gönüllüsüne Sertifika Töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Tendürek Dağı çok uzun yıllar sonra ilk kez terörden arındırıldı. Elbette onu öyle tutmak bir sorumluluktur. Öyle yapacağız. Tendürek Dağı'nın en tepesine bir üs bölgesi kuruyoruz.1,5 – 2 ay içerisinde hazır olacak.

Yakın zamanda inşallah önemli bir bölgesinin daha temizlenme haberini milletimize vermek nasip olacak.

Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm kabiliyeti ve kapasitesiyle büyük bir mücadele ortaya koyuyor.

Milletimiz bize itimat etsin, inşallah cumhuriyetin 100’üncü yılında içerde bir tek teröristin kalmadığı haberini milletimize vereceğiz.

TENDÜREK TEMİZLENDİ

Eren Abluka-32 Şehit J.Uzm.Çvş.Mustafa Yıldız 2022-217 operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili terör yuvasındaki son teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ve Tendürek'in tamamen temizlendiğini duyurdu.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığınca J-SİHA destekli olarak gerçekleştirilen Eren Abluka-32 Şehit J.Uzm.Çvş.Mustafa YILDIZ 2022-217 operasyonu kapsamında, 16 Ağustos’ta Çaldıran ilçesi kırsalında bölücü örgüt mensupları ile çıkan silahlı çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Böylelikle 16 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla Tendürek Dağı Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarından tamamen temizlenmiş oldu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...