Tgrt Haber
03 Nisan 2019 11:31

Bakan Turhan'dan havalimanı ile alakalı önemli açıklamalar

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci ve yeni havalimanının özellikleriyle ilgili önemli açıklamalar da bulunuyor

Bakan Turhan'dan havalimanı ile alakalı önemli açıklamalar
bakan turhan,havalimanı

Bakan Turhan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye önümüzdeki 20 yılda hava taşımacılığında dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına girecek.

İstanbul Havalimanı ise önümüzdeki 5 yılda tek başına 100 milyon yolcu taşıyacak.

Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk-Işıklar yolu ile havalimanına 2x3114 uçak aynı anda, terminale, köprüye yanaşabilecek. Bu sayı Atatürk Havalimanı'nda 46'ydı.

Tüm fazlar tamamlanınca en çok yolcu taşımada İstanbul Havalimanı dünyada liderlik koltuğuna oturacak. Yeni Havalimanı 5 yılda dünyada 2. olacak. 

İstanbul Havalimanı 225 bin kişiye ilave istihdam oluşturacak.

Ulaşım için metro çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor


TAŞINMA SÜRESİNCE KAPATILACAK YOLLAR

Planlanan taşınma süreci 5 Nisan'da gece saat 03.00'te başlayacak. 6 Nisan gecesi 23.59'da tamamlanacaktır. Taşınma süreci toplam 45 saat sürecek.

Bu süre içerisinde trafiğe kapatacağımız yollarımız ve kapanış süreleri ve saatleri şu şekilde olacaktır;

Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey batı kavşağı istikameti: 5 Nisan saat 22.00 ila 6 Nisan 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacak.

Mahmutbey batı kavşağı ile İstanbul havalimanı istikameti: 5 Nisan saat 22.00 ila 6 Nisan saat 10.00 arası trafiğe kapatılacaktır.

İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspres yolu Mahmutbey batı kavşağı istikameti: 6 Nisan gecesi 01.00 ile sabah 10.00'a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Reşadiye ile Yassıören kavşağı arasında: 5 Nisan 22.00 ila 6 Nisan 10.00 arası 12 saat trafiğe kapatılacaktır.

12 SAAT UÇUŞ YAPILMAYACAK

6 Nisan 02.00'de Atatürk Havalimanı'ndan son uçuş yapılacak yine 6 Nisan 14.00'te uçuşlar kademeli olarak artırılacaktır. Atatürk Havalimanı bundan sonra millet bahçesi, fuar alanı ve genel havacılık uçuşları için kullanılacaktır. Taşınma sürecinde AKOM, 3 farklı noktada kriz merkezi oluşturmuştur. Kriz merkezlerinde taşınmaya konu edilen tüm temsilciler hazır bulunacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...