Tgrt Haber
28 May 2021 09:36

Bakan Varank: VLP aşısında Faz 2'ye geçtik gönüllü arıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank VLP aşısının Faz 1 aşamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Faz 2 aşaması yakında başlıyor. Denemeler için ise 480 gönüllü aranıyor.

Bakan Varank: VLP aşısında Faz 2'ye geçtik gönüllü arıyoruz
VLP aşısı,koronaivrüs,sağlık,mustafa varank

Koronavirüs ile mücadelede yerli aşı çalışmalarında önemli aşamalar kaydediliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, VLP aşısıyla iligli açıklamada bulundu.

Yerli aşı çalışmalarında müjdeli haber geldi. TÜBİTAK'ın VLP temelli yerli koronavirüs aşısı denemelerinin Faz 1 aşaması başarıyla tamamlandı. Faz 2 aşaması yakında başlıyor.

"AŞIMIZIN DÜNYAYA ŞİFA OLMASINI İSTİYORUZ"

Güzel gelişmeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Varank, “En yenilikçi aşı adayımızda Faz 1 aşamasını başarıyla tamamladık. Benim de gönüllüsü olduğum vlp aşısının faz 2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz. Aşımızın dünyaya şifa olmasını istiyoruz." dedi.

YERLİ AŞI İÇİN GÖNÜLLÜ ÇAĞRISI

Yakında başlayacak olan faz 2 aşaması için ise en az 480 gönüllü aranıyor. Faz 2 yi takip eden 15 gün içinde faz 3 temel klinik aşamasına geçilecek. Türkiye genelinden seçilecek 40’a yakın merkezde 10 bini aşkın gönüllüye yerli aşı uygulanacak.

GÖNÜLLÜLERDE ARANAN ÖZELLİKLER

Gönüllülerin; 18-60 yaş aralığında olması, bilinen herhangi bir hastalığının bulunmaması, koronavirüs geçirmemiş ve koronavirüs aşısı yaptırmamış olması gerekiyor.

İNGİLİZ VARYATINA KARŞI DA ETKİLİ

Kriterleri karşılayan 480 gönüllüye, koldan kas içine değil deri altına aşı yapılacak. Gönüllülere 3 hafta ara ile iki doz aşı uygulanacak. Yerli aşı hem Wuhan hem de İngiliz varyantına karşı etkili olacak şekilde hazırlandı.

BAŞVURU ADRESLERİ

Yerli aşıda gönüllü olmak isteyenler başvurularını www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr adreslerindeki formu doldurarak yapabilirler.

Bakan Varank: VLP aşısında Faz 2'ye geçtik gönüllü arıyoruz

TÜRKİYE'NİN İNOVATİF AŞI ADAYI FAZ-2 AŞAMASINDA

Kovid-19'a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri olarak kabul edilen VLP'ye dayalı aşıda insan denemelerinin Faz-2 aşaması yakında başlayacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...