Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2019 19:20

Bakan Varank, yerli helikopterin motorunu denedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli helikopterlere güç verecek olan turboşaft motorunu test etti. İlk milli helikopter motorunun testi başarıyla gerçekleştirildi

Bakan Varank, yerli helikopterin motorunu denedi
mustafa varank,yerli helikopter

Türkiye'nin savunma sanayi atılımlarına, her gün bir yenisi daha ekleniyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'de savunma ve havacılık sanayi kuruluşu TEI'nin T700 helikopter motoru test bremzesinin açılış törenine katıldı.

 

Türkiye'nin milli helikopterlerine güç verecek olan turboşaft motorunun ilk testi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirildi.

Bakan Varank, yerli helikopterin motorunu denedi

 

T-625'TE KULLANILACAK
Özgün Helikopter T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan turboşaft motoru başarıyla çalıştırıldı. Yerli Kara Şahin helikopterinde kullanılacak motorun ilk ateşlemesini Bakan Varank gerçekleştirdi.  TS1400 testten başarıyla geçti.

Bakan Varank, yerli helikopterin motorunu denedi

İHRAÇ EDİLECEK
Bakan Varank'ın açılışını yapacağı diğer test merkezinde ise yüzde 60'ın üzerinde yerlilik oranına sahip turboşaft motorlarını üretilip, ihraç edebilecek. Diğer taraftan Türkiye'de ilk defa T700 motorlarının üretim testleri yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...