Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 20:56 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 21:16

Bakan Yanık'tan 'Suriyeli' açıklaması: Şimdi peyderpey gönderiyoruz, 2023’den sonra hiçbiri kalmayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Suriyeli sığınmacılar konusunda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Suriyeliler meselesinde en fazla sıkıntıyı kendi bakanlıklarının çektiğini belirten Bakan Yanık, "Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız. 2023’den sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" diye konuştu.

Bakan Yanık'tan 'Suriyeli' açıklaması: Şimdi peyderpey gönderiyoruz, 2023’den sonra hiçbiri kalmayacak
Suriyeli,Bakan Yanık,Suriye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da esnaf ziyaretinde bulundu. Burada kendisine yöneltilen Suriyeli sığınmacıların akıbetiyle ilgili, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Adana Valiliğini ziyaret eden Yanık, burada şeref defterini imzalayarak Adana Valisi Süleyman Elban ile görüştü. Yanık daha sonra AK Parti Milletvekili Abdullah Doğru ve İl Başkanı Mehmet Ay ile Vali Süleyman Elban ile birlikte Adana Üreten Kadın Kooperatifleri Birliğini gezerek burada Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış'tan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Yanık, kooperatif üyesi kadınlarla sohbet etti.

Bakan Yanık'tan 'Suriyeli' açıklaması: Şimdi peyderpey gönderiyoruz, 2023’den sonra hiçbiri kalmayacak

SINIR ÖTESİ VURGUSU

Ziyaretlerin ardından Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi’ne giden Bakan Yanık, burada esnafla konuştu. Bir esnafın Suriyeli sığınmacıların akıbetini sorması üzerine, “Orada inşallah güvenlik tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şuanda oraya gönderecek bir yer yok. Mesela sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden dolayı bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım” diye konuştu.

2023'Ü İŞARET ETTİ

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü bulunduğuna ve buranın temizlenmeden sığınmacıların gönderilemeyeceğine vurgu yapan Bakan Yanık, “Bu kadar şehidi boşuna vermiyoruz. Bu kadar insana da Türkiye’de boşuna kucak açmıyoruz. Bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri, bir taraftan da Özgür Suriye Ordusu ayrı ayrı orada mücadele ediyorlar. Suriyeliler meselesinde hem maddi hem de sosyal anlamda sıkıştıran bir külfet olduğunu kimse inkar edemez. Muhalefet ısrarla terör devleti kurdurma tarafını gözden kaçırıyor, ‘Biz bunlara neden bakıyoruz’ diyor. Bunun birde arka planı var. 10 sene öncesine kadar İstanbul’da, Ankara’da bombalar patlıyordu. 30-40 insanımız aynı anda ölüyordu. Senin insanın ölüyor. Bütün bu süreç bıçak gibi kesildi. 1 FETÖ’cü hainler ordudan, emniyetten temizlendi. 2 terör kaynağında temizlendi. Türkiye’nin içerisindeki terörist sayısı 200’ün altında. Bu Türkiye tarihinde görülmemiş bir başarı" diye konuştu.

Suriyeliler meselesinde en fazla külfeti yaşayan bakanlıklardan birisi kendi bakanlıkları diğerinin ise İçişleri Bakanlığı olduğunu belirten Yanık, "Çünkü çocuk ve kadınlara çalışma yapıyoruz. Türkiye’nin sınır ötesi harekatında bir terör devleti kurulmasına engel olacaksak bu bedele katlanacağız. Amerika, 2 binden fazla konvoyla, tırlarla silah sevkiyatı yaptılar. Nereye gönderdiler, oradaki teröristlere gönderdiler. Biz onlarla orada mücadele ediyoruz. Suriye’nin kuzeyi YPG-PKK demektir. Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız. 2023’den sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Son olarak Bakan Yanık, Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda Adasokağı Spor Kulübü Derneği Kadın Hentbol Takımı'nın gösteri maçını izledi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet20 Şubat 2023 03:19

Çok inandık...

Tahsin kahya 7 Ağustos 2022 22:42

Ben çocuk değilim bana masal anlatma şarkısını ben dinledim sizde dinleyin

Sonraki Haber Yükleniyor...