Tgrt Haber
13 Kasım 2021 20:51

Bakan Yanık’tan atama müjdesi: 2022 başında yapmak istiyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamuya engelli atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada 2021 sonunda veya en geç 2022 başında atama yapmak istediklerini belirtti.

Bakan Yanık’tan atama müjdesi: 2022 başında yapmak istiyoruz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,ATAMA,,engelli atama,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çeşitli ziyaret gerçekleştirmek üzere Konya’ya gitti. Derya Yanık burada yaptığı konuşmada bakanlık olarak kişinin ihtiyacına dönük ve eğer mümkünse aile çevresinden, kendi sosyal çevresinden kopmadan sosyal hizmetleri onlara sunmaya çalıştıklarını belirtti.

“TALEPLERİ TOPLUYORUZ”

En son 2020 Ocak ayında kamuya engelli ataması yapıldığını belirten Yanık, pandemi nedeniyle yeni atama gerçekleştiremediklerini söyledi. Bakan Yanık, kuruluşlardan talepleri topladıklarını belirtirken 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını yapmak istediklerini söyledi.  Yanık, “Biz hiçbir kamu kuruluşuna ‘sana şu kadar engelli ataması yapıyorum, sana bu kadar personel gönderiyorum’ deme hakkına sahip değiliz. Biz oralardan taleplerini topluyor daha sonra atamayı gerçekleştiriyoruz. Ama engelli vatandaşlarımız adına onların bir temsilcisi olarak, onların haklarını savunan bir bakanlık olarak kamu kuruluşlarımızı olabildiği kadar çok engelli istihdamı noktasında teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...