Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 22:44

Bakan Yanık’tan ‘Elmalı davası’ açıklaması “Çizimler bu dosyaya ait değil”

Türkiye’nin gündemine oturan “Elmalı Davası”na ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık sosyal medyada paylaşılan çizimlerle ilgili dava dosyasında olmadığını belirtti.

Bakan Yanık’tan ‘Elmalı davası’ açıklaması “Çizimler bu dosyaya ait değil”
Elmalı davası,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,Bakan Yanık,çizim

Antalya’nın Elmalı ilçesinde 2019’da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davası tüm Türkiye’yi ayağı kaldırdı. Görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanması devam ederken Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep ediyor. Hükümet yetkilileri, "Sanıkların en ağır cezayı almasını" istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise yaptığı açıklamada iki çocuğun devlet korumasına alındığını açıkladı. 

DEZENFORMASYONLARA DİKKAT ETMEK LAZIM

Kamuoyunda ‘Elmalı davası’ olarak bilinen olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yayımlanan resimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yanık, “Bakanlık olarak bu davayla ilgili iki ayrı süreci eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Birincisi hukuki süreç, ikincisi sosyal destek süreci. Elmalı davasında çocuklarla ilgili durum tespit edildikten sonra sosyal ekonomik destek vermeye başladık. Mağdur çocukların durumu çok sıkı takip ediliyor. Dosyanın içeriğiyle alakalı çok detaylı bilgi vermem doğru olmaz. Bu dava daha bitmedi. Bunu kamuoyuna hatırlatmak lazım. Biz kararlılıkla süreci takip ediyoruz. Davayla ilgili olduğu söylenen bir takım ses kayıtları, resimler ve çizimler bu dosyaya ait değil. Dezenformasyonlara dikkat etmek lazım” ifadelerini kullandı 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...