Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 15:11 - Güncelleme : 19 May 2022 17:34

Bakan Yanık'tan iş mülakatlarında 'torpil' iddialarına net cevap: Kesinlikle yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, işe alım mülakatlarında 'torpil' uygulandığı iddialarına net cevap verdi. Siyasetçilerin bu tür iddialara alışık olduğunu belirten Yanık, "İşe alım mülakatlarında kesinlikle torpil yok" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Yanık'tan iş mülakatlarında 'torpil' iddialarına net cevap: Kesinlikle yok
Derya Yanık,Torpil,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir televizyon programında işe alım mülakatlarında torpil uygulandığı iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarıda dolaşan 'torpil' iddialarına net cevap verdi.

Sınavı kazanan adayların KPSS puan ortalamasının 81,15, sözlü sınav puan ortalamasının da 84,85 olduğunu belirten Yanık, bundan dolayı 50-60 puan alanlarların işe alındığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

"TÖHMET ALTIN BIRAKMAYA KİMSENİN HAKKI YOK"

4 bin 175 personel alındığını ve bunlarında çoğunluğunun 30 yaş altı olduğunu belirten Yanık, "Hayata daha yeni başlayan, emeği ile işe giren çocuklara kimsenin bu muameleyi yapmaya hakkı yok. Ben cevabını veririm ama 4 bin 175 çocuğu bu töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

2 Mart ile 12 Nisan 2022 tarihleri arasında sekiz ayrı komisyonla mülatak yapıldığını söyleyen Yanık, "Komisyonlarımızda genel müdür, genel müdür yardımcısı ve daire başkanları yer aldı. 1,5 ay boyunca ben bakanlığı kilitledim. Bütün yönetici kadroları bu mülakatlardaydı" ifadelerini kullandı.

"HESABINI KAPATIP KAÇMIŞ"

Rüşvet iddialarının gerçeği yansıtm"adığını bildiren Yanık, "Rüşvet iddiası tümüyle yalan. Bizim il müdürlerimiz mülakatta yok. 'Kendini tanıttı, benden rüşvet istedi' vesaire... Bir il müdürünün bir adayı bilip, arayıp, kendisini tanıtıp, 'sana mülakatta kazandırırım' demesi kadar absürt bir şey var mı? Bunları yazmış ve sonra da Telegram grubundan hesabını kapatıp kaçmış. Belli ki provokatör." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SUAT KESKO 2 Nisan 2023 23:14

Ben madğurum kaldyım

Sonraki Haber Yükleniyor...