Tgrt Haber
28 Nisan 2016 00:12

Bakan Yılmaz, 'IKBY'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, IKBY'nin güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Türkiye olarak biz şuna yürekten inanıyoruz; bu bölgenin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Aynı şekilde refahı da bizim refahımızdır." dedi.

Bakan Yılmaz, 'IKBY'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir'
bakan yılmaz,

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

IKBY'de resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil kentinde gelen Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Planlama Bakanı Ali Sindi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ve diğer idari yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Yılmaz, ziyaretinin birinci gününde ilk resmi temasını gerçekleştirmek için Bakanlar Kurulu binasında, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile basına kapalı görüştü.

Çok zor bir dönemde çok iyi bir yönetim sergiledikleri için IKBY yetkililerini tebrik ettiklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Terör konusu başta olmak üzere, karşı karşıya kaldıkları sorunlar, diğer taraftan petrol fiyatlarında meydana gelen düşüş, karşı karşıya kaldığı ekonomik zorlukları düşünürsek, çok iyi bir yönetim sergilediklerini söyleyebiliriz. Türkiye olarak biz şuna yürekten inanıyoruz; bu bölgenin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Bu bölgenin refahı bizim refahımızdır. Biz hep birlikte istikrarlı, terörden uzak, huzur içinde bir bölge istiyoruz. Bu yörede yaşayanlarla çok güçlü tarihi kültürel bağlarımız var. Bu bağları da her geçen gün daha fazla işbirliğiyle sonuca dönüştürmek istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...