Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2014 09:03

Bakan Yılmaz, Neslihan Çelik Koca'yı evinde ziyaret etti

Yılmaz, TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ndeki 7 kişinin hayatını kaybettiği olaydan yaralı kurtulan Neslihan Çelik Koca'yı evinde ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, Neslihan Çelik Koca'yı evinde ziyaret etti
kalkınma bakanı cevdet yılmaz,yılmaz'dan ziyaret,bakan yılmaz'dan yaralı memura ziyaret,neslihan çelik koca

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ndeki 7 kişinin hayatını kaybettiği olaydan yaralı kurtulan Neslihan Çelik Koca'yı evinde ziyaret etti. Bakan Yılmaz, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok acı bir hadise olduğunu söyledi. Olayda psikolojisi bozuk olan bir TÜİK çalışanının arkadaşlarına saldırıda bulunduğunu ifade eden Yılmaz, ''Saldırı sonucu bölge müdürümüz ve birçok arkadaşımızı kaybettik. Allah rahmet etsin. Ailelerine ve bütün TÜİK çalışanlarına sabırlar diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar'' diye konuştu. Olaydan yaralı kurtulan Neslihan Çelik Koca'yı ziyaret ettiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
''Tabii olayın etkisi devam ediyor. Bir süre daha da devam edecektir şüphesiz. Kolay değil olayı yaşamak, böyle bir olayın içinde bulunmak. Biz de hem geçmiş olsun dileklerimizi kendisine ve ailesine iletmiş olduk. Teselli etmeye çalıştık. Bu kardeşimizin olaydan hayatın kaybetmeden kurtulması bir nebze de olsa bir teselli oldu bizim için. Tekrar tekrar Allah rahmet eylesin diyoruz. Böyle acı hadiseleri memleketimizde yaşamayız inşallah. Olayla ilgili olarak da emniyetimiz, güvenlik güçlerimiz zaten gerekli ifadeleri alıyor. Ayrıntılı bir şekilde çalışmayı yürütüyorlar. Söylenecek çok fazla bir şey yok doğrusu. Normal bir olay olmadığı belli. Bir daha böyle bir olay yaşanmamasını temenni ediyorum.'' Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, cenaze töreni yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine ölenler farklı illerden olduğu için şuan öyle bir durum olmadığını belirtti. Saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili daha önce bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı soru üzerine Yılmaz, şöyle devam etti:
''Bu konuda psikolojik rahatsızlığı olan insanların gerçeklik algısıyla, normal insanların algısı farklı. Belki kendisi öyle algılara sahip olmuş olabilir. Böyle şikayetleri de olmuş. Ankara'dan denetim elemanları gelip bunu incelemiş. Valiliğimiz de ve kurum personeliyle görüşmüş. Böyle bir hadisenin olmadığına karar verilmiş. Belli psikolojik rahatsızlıklarda maalesef dünyayı farklı algılayabiliyorsunuz, bambaşka yorumlar yapabiliyorsunuz karşınızdaki insanla ilgili. Muhtemelen böyle bir algılama meselesi söz konusu. Burada böyle bir şey olsa dahi bu yaşanan olayla söz konusu edilen hadiseler arasındaki orantısızlığı herhalde herkes takdir edecektir. Normal ruh halinde olan bir insan, böyle bir hadise varsa bile hukuki yollara başvurur, hakkını arar, böyle bir hadiseye yönelmez. Bu olayın oluş biçimi her haliyle gösteriyor ki normal bir durumla karşı karşıya değiliz. Bir psikolojik sıkıntıyla karşı karşıyayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...