Tgrt Haber
16 Ocak 2020 09:49

Bakanlık açıkladı: Sosyal konut için kuralar şubatta çekilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, '100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 kişi başvurdu, kuralar şubat ayında çekilecek' denildi.

Bakanlık açıkladı: Sosyal konut için kuralar şubatta çekilecek
bakanlık

1 milyonun üzerinde vatandaşın ev sahibi olmak için başvurduğu 100 bin sosyal konut projesinde gelen son dakika haberine göre kura tarihi belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kuralar şubat ayı içerisinde çekilecek. 100 bin sosyal konut projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle başlamış ve vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti. Sosyal konutta evler 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Öte yandan vatandaşlar projeye başvuru için 500 ila 1000 lira değişen oranda ücret ödemişti. Kura sonrası hak kazanamayanlar ödediği parayı geri alabilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili dün "İşte biliyorsunuz bir adım attık, dedi ki Çevre Şehircilik Bakanlığımız, '100 bin sosyal konut inşasına başlayacak.' Müracaatlar şu an itibarıyla bitmiş bulunuyor. Hamdolsun genel toplam, 1 milyon 92 bin 741. Bu nereden geliyor? Demek ki halkımız, şu anda yönetimine güveniyor. Söylenen neydi? 'Konut satışı olmuyor, konutlar satılmıyor.' Eğer siz güven verirseniz benim halkım gelir senden konutu alır ama güven vermezsen almaz. Şimdi bütün bu plan ve projeler aynı zamanda neyi çağrıştıracak? Bu önemsediğimiz akıllı şehir planlamalarını, projelendirmelerini çağrıştıracak." diye konuşmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Tüm kentsel dönüşüm alanlarımızı ve 100 bin sosyal konut projemizi, akıllı mahalle konseptine göre inşa edeceğiz. Şu an Esenler'de yaptığımız Akıllı Şehir Projesi'nin yenilerini ülkemize kazandıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...