Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2014 15:17

Bakanlıktan 'veteriner hekim' açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sınavsız veteriner hekim alınmaya yönelik bir uygulamalarının olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan 'veteriner hekim' açıklaması
bakanlıktan, veteriner hekim, açıklaması, gı tarım ve hayvancılık bakanlığı,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Bakanlığın sınavsız veteriner hekim alacağı yönünde haberlerin yer aldığı belirtilerek, Bakanlığın sınavsız veteriner hekim uygulamasının olmadığı kaydedildi. Söz konusu haberlere kaynaklık eden Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik'in, 17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, bu yönetmelikle kesimhane ve et parçalama tesislerinde çalışacak resmi veya yetkilendirilmiş veteriner hekimlerin alacakları eğitimler ve buna ilişkin sınav şartının belirlendiği ifade edildi. Daha sonra 9 Ocak 2014 tarihinde söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikle bu maddenin yeniden düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Değişiklik sadece Bakanlığımız personeli veteriner hekimler arasından eğitim verilerek kesimhane ve et parçalama tesislerinde yürütülecek resmi kontrolleri yürütmek üzere görevlendirilecek/atanacak veteriner hekimler ile ihtiyaç duyulan illerde Döner Sermaye İşletmeleri tarafından alınacak yetkilendirilmiş veteriner hekimleri kapsamaktadır. Burada hedeflenen gıda güvenirliğini etkin ve verimli sağlamak üzere et muayenesi yapacak veteriner hekimlerin özel eğitim almalarını sağlamaktır. Bu nedenle söz konusu yönetmelik değişikliği Bakanlığımıza alınacak veteriner hekimlere ilişkin herhangi bir düzenlemeyi kapsamamaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...