Tgrt Haber
04 Ocak 2022 10:27

Orman Bakanlığı kendi filosunu kuracak: Uçak ihalesi başladı

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanlığı, 2022'de yangınlarla mücadele ekipmanlarını artırmak amacıyla 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopter ihale sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Orman Bakanlığı kendi filosunu kuracak: Uçak ihalesi başladı
tarım ve orman bakanlığı,yangın,yangınla mücadele

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığı duyuruldu.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada, "2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır. Uçaklar tedarik edilene dek kiralama usulü ile hizmet devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Orman Bakanlığı kendi filosunu kuracak: Uçak ihalesi başladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...