Tgrt Haber
29 Ağustos 2022 19:19 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 19:27

Balık avı yasağı sona eriyor: "Vira Bismillah" için geri sayım başladı

Ağların bakımları tamamlandı, tekneler onarıldı "vira bismillah" demek için geri sayım başladı. Av yasağı 1 Eylül’de kalkacak olan av yasağıyla birlikte balıkçılar Akdeniz’in dışında ağlarını denize atabilecek. Akdeniz'de ise 15 Eylül itibariyle balık av sezonu başlayacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Balık avı yasağı sona eriyor: "Vira Bismillah" için geri sayım başladı
balık avı,av yasağı

Denizdeki canlı ekosisteminin korunması için 15 Nisan’da başlayan balık av yasağının kaldırılması sayılı günler kaldı. Ağların bakımı tamamlandı, tekneler onarıldı. Av yasağının sona ereceği 1 Eylül beklenmeye başlandı. Balıkçılar sezonun bereketli geçeceğine inanıyor.

Balıkçılar 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyecek. Ağlar balıkla dolacak. Bu sezon öncekilerden farklı olarak ağlarda "Marka" uygulaması hayata geçirilecek.

Balık avı yasağı sona eriyor: "Vira Bismillah" için geri sayım başladı

AĞLARA BARKOD TAKILDI; KAÇAK AV ÖNLENDİ

Ağlara ilk kez takılacak barkod uygulamasını İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca anlattı:

“Bütün av araçlarına oltadan tutun gırgır ağlarına kadar tamamına markalama dediğimiz o ağın kimin olduğunu belirleyen bir marka takıyoruz bu sayede hem balıkçılık av gücünü göreceğiz hangi ağdan ne kadar var onu envanterini çıkartmış olacağız hem de bu sayede mesela terk edilmiş ağlar olarak karşımıza çıkıyor denizde bu kopan ağların kimin olduğunu da görmüş olacağız.”

Ağların başına ve sonuna takılan barkod'la birlikte denizdeki av kontrol altında tutularak kaçak avcılığın önüne geçilecek. Çıkartılan karekod kelepçesi tespit edildiği an değeri milyon liralarla ifade edilen ağlara devlet el koyacak. Balıkçıya da idari para cezası uygulanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...