Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2017 18:33

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek limandan denize açıldılar.

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi!
balıkçılar,,sezon,

Bu sezon hamsinin ve palamudun bol olacağından ümitli olan balıkçılar, son hazırlıklarının ardından Kurban Bayramı'nın 3. gününde denize açılarak ava başladılar.

Yalıköy Mahallesi'nde bulunan balıkçılarda ailelerine veda ederek limandan denize açılarak sezonu açtılar. Balıkçı Mustafa Mollaoğlu, "Vira Bismillah" diyerek yeni balıkçılık sezonuna başladıklarını belirterek, “27 tayfamız var ve 3 teknemizle denize ava çıkıyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde avlanmamızı gerçekleştiriyoruz. Artvin’den İstanbul boğazına kadar bu yıl ağ atmayı planlıyoruz. 7,5 ay denizde olacağız. Zor bir görevi yapıyoruz. Güçlü ve sabırlı kişilerin işi balıkçılık. Türkiye’nin insanlarına günlük taze balık ulaştıracağız. Eylül ayından itibaren ülkemiz her ilinde taze balık göndereceğiz. Geçen yıl son 30 yılın palamut avı oldu. 50 bin kasa palamut avı yaptık geçtiğimiz sezon. Bu yıl ise bu rakam 25 ile 30 bin kasa olacak diye tahmin ediyoruz. Karadeniz’in hamsisi bu yıl bol gözüküyor. Palamut ise geçtiğimiz yılın yarısı kadar gözüküyor” dedi.

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi!

Kazasız belasız bol karlı bir sezon isteyen balıkçı Abdullah Mollaoğlu ise, “Denizde balık miktarı azaldıkça bizler biraz endişeli olarak sezona başlıyoruz. Herkesi bilinçli avcılık yapmasında konusunda uyarıyorum. Bizlere önemli görevler düşüyor. Daha çok kazanma hırsı denizi her yıl balığı azaltıyor. Palamut, istavrit ve lüfer balığından umutluyuz. İlk olarak bu balıkları avlayacağız. Sonrasında hamsi avı başlıyor. Ekim ayı ortasında Karadeniz Bölgesi'nde balıkçı tekneleri hamsi avlayacaklar. Vatandaşlarımız bu yıl ucuz balık yiyebilir mi bilmiyorum ama ilk avlara göre bu durum daha belli olacaktır. Denizde azalan stok ister istemez fiyatlara yansıyor. İnşallah bol balık tutarız da vatandaşlarımız ucuz balık yer” diye konuştu.

Ahmet Altay

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...