Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 11:24

Bu kez de Kazdağları alevlere teslim oldu: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları eteklerinde orman yangını başladı. Etrafı dumanlar sararken ekiplerin yangına müdahalesinin sürdüğü öğrenildi.

Bu kez de Kazdağları alevlere teslim oldu: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
kazdağları,orman yangını,balıkesir,edremit,yangın

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları eteklerinde çıkan orman yangını endişeye neden oldu. Ekiplerin kısa süre içinde bölgeye giderek müdahale ettiği orman yangınında havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmalarının devam ettiği bilgisi alındı.

Saat 10.30 sıralarında Edremit ilçesi Güre Mahallesi Kavurmacılar Mevkisi'nde çılkan orman yangınına Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri karadan, helikopter ise havadan müdahale ediyor.

DESTEK İSTENDİ

Çamlık ve kayalık alandaki yangın için Çanakkale'den ikinci helikopterin istendiği öğrenildi.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri bölgede rüzgarın etkili olmadığını, alevleri kısa sürede kontrol altına almayı planladıklarını ifade ettiler.

YANGINDA SON DURUM

Orman yangınına an itibarıyla 12 helikopter müdahale ederken, bölgeye 3 yangın söndürme uçağının gönderildiği öğrenildi.

Çamlık ve kayalık alandaki yangın için çevre illerden de takviye helikopter gönderildiği, bölgede çalışmalara toplamda 12 helikopterin katıldığı öğrenildi. Öte yandan 3 yangın söndürme uçağının da bölgeye sevk edildiği bildirildi.

VALİ HASAN ŞILDAK İNCELEME YAPTI

Kazdağları'nda yangın bölgesine giden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey incelemelerde bulundu. 

Vali Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Edremit'te Kazdağları Milli Parkı içinde bu sabah 9.20 sularında başlayan sarp bir arazide başlayan yangına en hızlı şekilde müdahale gerçekleştirdik. Karadan ve havadan devam ediyor. Ulaşımın zor olduğu böyle bölgelere havadan müdahale çok önemli. 18 dakika içinde ilk söndürme faaliyeti gerçekleşti. Orman Bakanlığımız tarafından 8 helikopter 2 uçakla müdahale sürüyor. Karadan da 30 civarı tanker arazöz 140 personelle müdahale devam edyor. Kazdağları en önemli orman alanlarımızdan birisi. Çok sıkı bir koordinasyon ile çalışmamız devam ediyor. Yangın şu an yanan bölgede tek noktada oluştu. Herhangi bir sıkıntı yok, vatandaşlarımızın müsterih olmalarını söylemek istiyorum" dedi.

Açıklamasının sonunda telefon ile aldığı bilgiyi gazetecilerle paylaşan Vali Şıldak, "Yoğun bir baskılama ile yangını vadide hapsediyoruz. Şu an 12 helikopter ve 3 uçak ile yangına müdahaleyi sürdürüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...